Gerard Slegers loopt ook naar zijn werk

Interview met Gerard Slegers, wethouder Zaanstad

Gerard Slegers loopt elke dag naar zijn werk, niets bijzonders. Gerard loopt dagelijks drieëneenhalve kilometer, dat is wel bijzonder. Van Westzaan naar Zaandam, waar hij werkt als wethouder Mobiliteit en Parkeren van de gemeente Zaanstad (156.000 inwoners).

"Ik zit de hele dag te overleggen en kom weinig aan beweging toe. Tijd om te sporten is er weinig en ik moet toch naar mijn werk, dus lopen is een mooie manier.Westzaan is een lintdorp zoals die in de Zaanstreek vaker voorkomen, ontstaan langs een dijk die de Westzanerpolder doorsnijdt. Veel karakteristieke houten huizen in Zaans groen, met hier en daar een plukje nieuwbouw. "Altijd afwisselend om langs te lopen. Alleen als het slecht weer is, neem ik wel eens de fiets. Maar lopen is gewoon geweldig om je hoofd leeg te maken. Heb ik ’s avonds een raadsvergadering, ben ik die helemaal kwijt tegen de tijd dat ik thuiskom."

Er loopt maar één dijk door de polder, de Westzanerdijk. "Het verveelt echt niet om telkens dezelfde route te lopen. Aan de westrand van Zaandam neem ik wel eens het Westerwindpad langs de Fronikboerderij en de nieuwbouw bij de Bult" (een oude vuilstortplaats - red.). "Ik loop in mijn gewone werkkleren hoor, op mijn nette schoenen. 's Zomers neem ik wel wat schone kleren mee, dan voel ik me de rest van de dag prettiger.

Waarom ook lopen?

Waarom zouden meer mensen naar hun werk moeten lopen? "Omdat je lopend enorm veel ziet, dat is heel belonend. Kijk je rijk!"

Steun ons