Gids Streekpad Noardlike Fryske Wâlden verkrijgbaar

8 maart 2018

Streekpad Noardlike Fryske WâldenDe gids van het gloednieuwe Streekpad Noardlike Fryske Wâlden is vanaf nu verkrijgbaar in de webshop van Wandelnet. Deze 165 km lange rondwandeling laat de wandelaar het bijzondere landschap in de noordoosthoek van Friesland zien; in Europa een van de weinige gebieden waar het coulisselandschap zo goed als intact is gebleven.

Het best bewaarde geheim van Friesland

De Noardlike Fryske Wâlden is kleinschalig agrarisch gebied met een rijke flora en fauna. Opvallend door zijn kleine percelen, omzoomd door houtwallen, elzensingels en braamstruiken. Het gebied is zo bijzonder dat het is aangewezen als Nationaal Landschap. Initiatiefnemers van de route zijn Jaap en Anneke Jongejan, twee enthousiaste wandelaars. Ze combineerden onverharde paden, klinkerwegen en dorpsommetjes tot een prachtige route door een gebied dat wel ‘het best bewaarde geheim van Friesland’ wordt genoemd.

De officiële opening van de route is op 12 april in het Friese Eastermar. Wie daar niet op wil wachten, kan toch al op pad. De nieuwe wandelgids is vanaf nu verkrijgbaar in de webshop van Wandelnet

Steun ons