Goed voor elkaar prijs 2015

29 september 2015

wandelen met een beperkingElk jaar gaat het Kenniscentrum Groen & Handicap op zoek naar de beste wandelroute voor mensen met een beperking. De “Goed voor elkaar prijs” gaat dit jaar naar de wandelroute over het landgoed Oud Groevenbeek.

De wandelroute over het landgoed Oud Groevenbeek bij Ermelo wint de “Goed voor elkaar prijs” omdat route nauwelijks hoogteverschillen heeft, door een afwisselend landschap met bos en heide gaat en speciaal geschikt is voor mensen met een visuele beperking. Er is van de route een braille- en een grootletterfolder en ook de informatie langs de route staat in braille en grootletter. De andere genomineerden voor de prijs waren het rolstoelpad in de Kaapse bossen bij St. Helenaheuvel in Doorn en het wandelpad over het landgoed Broekhuizen in Doorn. Al deze paden hebben een goede bereikbaarheid, een gehandicaptenparkeerplaats en zijn uitgevoerd in dezelfde soort halfverharding.

Mensen met een functiebeperking willen, net als ieder ander, van hun omgeving kunnen genieten. Ze maken dan ook graag een wandeling of ommetje door het bos, over de hei of door het agrarisch land. Natuurlijk over, ook voor hen, goed toegankelijke paden. Op tal van plaatsen zijn er al van die paden, er is een rolstoelroute over het Dwingelerveld bij Lhee en een rolstoelroute over het Landgoed Oostbroek bij Zeist. Op Wandelnet vind je nu op elke provinciepagina een bijzondere tip voor zo’n mooie wandelroute die ook geschikt is voor mensen met een beperking.

Het Kenniscentrum Groen & Handicap reikt elk jaar de “Goed voor elkaar prijs” uit aan een bijzonder en goed toegankelijk wandelpad. De prijs wordt dit jaar in de week van 5 tot 10 oktober, de “Week van de Bereikbaarheid” uitgereikt aan Landgoed Groevenbeek.

Steun ons