Goedgekeurd door...

10 februari 2015

Vanochtend had ik een verrassend en leuk gesprek met iemand van NEN. Zij zorgen voor normalisatie en je kent ze misschien wel van de ISO-certificering. Ik moest direct denken aan keurmerken, zeg maar 'goedgekeurd door de Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen' ;-)

NEN

NEN zorgt eigenlijk voor 'normalisatie'. Eén van de herkenbaarste voorbeelden zijn afspraken over stekkers en stopcontacten. Voor veel producten zijn die afspraken heel relevant, zeker als de veiligheid in het geding is. En het kan ook heel handig zijn in internationaal verband, bijvoorbeeld als je handel wilt drijven: dat jouw container hier in Rotterdam de haven uit vaart en dat 'ie dan ook weer past op een vrachtwagen ergens in China.

Wandelen en NEN

Maar NEN stelt niet alleen normen aan producten. Ze zorgen er ook voor dat belanghebbende partijen bij elkaar komen om gezamenlijke afspraken te maken over processen. Nou, en dan klinkt het al weer een stuk ingewikkelder. Maar wel interessant!
Want, hoe mooi zou het zijn, als we in Nederland afspraken met elkaar maken over bijvoorbeeld de aanleg van wegen en het tegengaan van barrièrewerking door de norm van maximale maaswijdte toe te passen...

Buiten de gebaande paden

Voor vandaag was het resultaat in ieder geval een verrassende ontmoeting, kennismaking met een bevlogen NEN-medewerker en het verkennen van raakvlakken. In de belangenbehartiging zoek ik vaak naar figuurlijke nieuwe wegen en dan moet je soms even buiten de gebaande paden treden!

 

 

Ankie
coördinator belangenbehartiging
Wandelnet

Reacties op deze blog:

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.

Er zijn nog geen forumberichten over dit onderwerp.

Steun ons