GR 12 Vlaanderen en Brussel vernieuwd

1 februari 2016

GR 12 Vlaanderen en BrusselDe GR 12 door Vlaanderen en Brussel kreeg een grondige update. De gewijzigde route staat in de gloednieuwe wandelgids.

Ingrijpend gewijzigd

GR 12 tussen het Nederlandse Bergen op Zoom en het Belgische Braine-le-Château is vernieuwd en ingrijpend gewijzigd. Het is een verrassend afwisselend en groene route waarin niet alleen Brussel en Antwerpen, maar ook steden als Lier en Mechelen zijn opgenomen. Loop je het hele traject van 263 km, dan ben je zo'n 14 dagen onderweg. De route is in beide richtingen bewegwijzerd met de bekende wit-rode strepen volgens het beproefde systeem van de GR’s.

nieuwe gids

De nieuwe gids voor het traject bevat veel kaartjes, een routebeschrijving en korte achtergrondinformatie over bezienswaardigheden, natuur en landschap. De 5 deeltrajecten zijn elk onderverdeeld in 2 tot 4 dag-etappes van ongeveer 20 km. Met de info over bus- en treinhaltes kun je gemakkelijk zelf de lengte van je tocht bepalen. Het traject is goed bereikbaar met openbaar vervoer en er zijn volop logiesgelegenheden.

aansluiting op Floris V pad

De GR 12 is de internationale wandelroute van Amsterdam naar Parijs. De totale route is bijna 1000 kilometer lang. Het Nederlandse traject Amsterdam-Bergen op Zoom is beter bekend als het Floris V pad.

De wandelgids GR 12 Deel Vlaanderen en Brussel bestel je via Grote Routepaden. Daar vind je ook de gpx-track die je gratis kunt downloaden.

Steun ons