Groene Hartpad SP 12

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen50
 4. Meldingen & wijzigingen

Berichten, tips en ervaringen

Bekijk andere routes en onderwerpen op het forum overzicht

Groene Hartpad SP 12

Delft - Alphen aan den Rijn - IJsselstein - Ouderkerk aan den IJssel - Delft
50reacties
Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. JvO

  Groene Hartpad SP12 (06) Linschoten - IJsselstein
  Het weer zag er helemaal niet goed uit.... De voorspellingen waren "bar en boos"... Maar toch gegaan en het viel reuze mee! Precies toen hard begon te regenen kwamen wij de door de middeleeuwse poort Montfoort binnen en zagen wij het Oude Stadhuis. Heerlijk wat gebruikt op het terras, wat gedeeltelijk overdekt was, en toen weer verder. Net 2 buien gehad tijdens de rest van de wandeling. En daarna ging de zon schijnen! Weer een prachtige route afgerond!

 2. JvO

  SP 12 (05) Woerdense Verlaat - Linschoten
  Wat een prachtige dag voor deze mooie wandeling! Halverwege de grasdijk/jaagpad was het even verwarrend... Volgens de wegbewijzering moesten we linksaf het weiland in, en ook bij het volgende hek zagen we de rood/gele sticker. Maar toen "raakten we het spoor bijster" en op goed geluk terug naar de Grecht gelopen. Daar ons pad weer kunnen volgen. Bij kaart 15 (rechtsaf Haardijk) had ik de wijziging uitgeprint. Maar aangekomen bij de Kwakkelbrug zagen we de wegbewijzering zoals het boekje het beschreef. Dus toch maar de "oude" route gevolgd... Alles gelukkig goed gekomen en weer een heerlijke wandeling gehad! Op naar de volgende ;-)!

 3. marlenevandenbos

  Tot 16 juli 2016 is het Geerpad tussen Vlist en Stolwijk afgesloten. De route is - uitstekend bewegwijzerd! - omgelegd en nu een kilometer of twee langer.

  Deze wijziging staat ook wel vermeld bij de routewijzigingen op de Nivon-site maar die link had ik even gemist...

 4. JvO

  10 mei ... Sp 12 (03) Weipoort - Alphen a/d Rijn
  Mooie wandeling in bijna onze achtertuin ;-). Al herkende ik het einde van het Rietveldsepad bijna niet meer terug! We hebben gelopen tot bushalte Rijnbrug. Daar hadden we de auto voor de wandeling geparkeerd.

  16 mei ... SP 12 (04) Alphen a/d Rijn - Woerdense Verlaat
  Maandag, 2de Pinksterdag, zijn wij weer op pad gegaan. Auto weer op de parkeerplaats bij de Rijnbrug geparkeerd en naar de Kollenbrug in Woerdense Verlaat gelopen. (Wel even onduidelijk waar we vanaf de brug Slikkendam naar toe moesten, maar met de hulp van Google Maps kwamen we er toch uit) Het weer was dubieus, maar uiteindelijk net 1 bui op ons hoofd gehad in de polder van Aarlanderveen. Verder prima wandelweer! In de Meije even een kop koffie gedronken in eetcafe "de Halve Maan"...erg gezellig. Prachtige wandeling in een voor ons bekende omgeving met veel mooie herinneringen.

 5. JvO

  2 mei 2016
  SP 12 (02) Zoetermeer station - Weipoort (bus 2 km)
  Fantastische wandeling. Mag van ons direct bij de populaire routes;-))! Zo afwisselend, water, polders, mooie huizen.... We keken onze ogen uit! Het weer was ook heerlijk natuurlijk, dus gezellig even koffie gedronken op de geiten/kaasboerderij bij "Geertje" op het terras. Op 2 punten waren wij even de weg kwijt; op de heuveltop bij de Skibaan, en voorbij het gemaal was het hek weg... Maar toch de goede weg weer gevonden door de geel/rode route markering. Echt weer genoten!

 6. JvO

  Vandaag, 20 april, onze 1ste etappe van het Groene Hartpad gelopen. Prachtige wandeling met heerlijk weer! Boekje van Nivon is wel erg veroudered (2004) Maar met de wijzigingen op zak, de geel/rode markeringen langs de weg, en een beetje logisch nadenken, was alles goed te vinden. Mijn complimenten voor de wijzigingen en markeringen. Bij twijfel zagen wij hierdoor altijd weer de oplossing! We kijken alweer uit naar de volgende wandeling....

 7. Koolloos

  Zondag 13 maart 2016 eerste etappe gelopen van dit pad. Ik woon middenin het Groene Hart (Pijnacker) en deze eerste etappe is bij wijze van spreken in mijn achtertuin. Doordat er een koude oosten wind stond en omdat we na afloop gezellig wilden lunchen in een mooie omgeving, hebben we deze etappe in tegenovergestelde richting gelopen: van station Zoetermeer naar de Grote Markt in Delft. Dat was al 16 km, dus waar die 14 km vandaan komt in de beschrijving snap ik niet helemaal. Op kilometer 10 van Zoetermeer (km 6 dus vanaf Delft) kom je langs Café du Midi: een fantastisch tussen de bomen gelegen eetcafé met terras dat zeker de moeite waard is om even te stoppen voor een koffie, hapje of drankje!

 8. Lucas_Anne

  Afgelopen weekend de derde etappe gelopen van het Groene Hartpad. We hebben heerlijk gewandeld, de markering was prima. Alleen was een stuk van de route afgesloten in de wintermaanden, omdat de kleine zwaan terug is in de polder. Het was het pad aan het begin van het tweede detailkaartje. We hebben omgelopen via de Vrijhoeve en Aurora.
  Komend weekend lopen we de vierde etappe.

 9. Team Wandelnet

  Beste Maci,

  Je vermeldt dat er markeringen ontbreken. Het zou fijn zijn als je deze ontbrekende markeringen zou melden, dan kunnen we de wandelroute verbeteren. We streven er steeds na de routes zo optimaal mogelijk te maken.

  Meld a.u.b. ontbrekende markeringen of barrieres op de volgende deelwebsite van Wandelnet:

  www.meldpuntwnadelen.nl

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnet


  Gisteren de laatste etappe gelopen en het Groene Hartpad afgerond. Een afwisselende route, waarbij wij als inwoners van het Groene Hart toch nog verrast werden door mooie paden die we nog niet kenden. Omdat de markering hier en daar ontbreekt hebben we steeds kort van tevoren de kaart van de betreffende etappe uitgeprint, hierdoor zijn we nooit verkeerd gelopen. 
  En omdat in het Groene hart niet overal bussen rijden op zaterdag en zondag hebben we steeds onze fietsen bij het eindpunt gezet. Na het wandelen fietsten we dan via fietsknooppunten terug naar de auto. In feite hebben we dit streekpad dus tweemaal afgerond; lopend en fietsend!

 10. Team Wandelnet

  Dag ferry,

  Ik ben geen pad coördinator van het Groene Hartpad, maar beheerder van het Forum van Wandelnet. Ik stuur berichten door naar de pad coördinatoren.

  Wat betreft het Groene Hartpad, ik heb je bericht doorgestuurd naar de medewerker LAW zaken en ik hoop daar binnenkort antwoord op te krijgen. Dan zal ik dat antwoord weer op het Forum zetten.

  Houd rekening met het volgende: het ambitieniveau bij het Wandelnet is hoog, maar er zijn beperkte financiële middelen.

  Blijf genieten van het wandelen over de paden, eventueel met gebruikmaking van de wandelnetwerken

  Met vriendelijk groet

  Fred Triep, Team Wandelnet  Ik zie Fred Triep als coordinator staan en groet hem als bekende van de wandelbeurs. Mijn vraag is: ik zit met smart te wachten op een update van het Groene Hartpad want ik ben zo ongeveer door mijn Lange Afstandspaden (in de buurt van mijn woonplaats) heen, en in die 11 jaar is er natuurlijk in de Randstad veel gebouwd, gesloopt, wegen aagelegd e.d. Een nieuwe versie (met zoveel mogelijk onverharde paden) zou mij weer veel wandelplezier geven ! Tot dan ga ik het zich steeds uitbreidende knooppunten-systeem maar proberen.
  Ferry Ballhaus, Den Haag

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
Steun ons