Groene Hartpad SP 12

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen50
 4. Meldingen & wijzigingen

Berichten, tips en ervaringen

Bekijk andere routes en onderwerpen op het forum overzicht

Groene Hartpad SP 12

Delft - Alphen aan den Rijn - IJsselstein - Ouderkerk aan den IJssel - Delft
50reacties
Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. fba

  Ik zie Fred Triep als coordinator staan en groet hem als bekende van de wandelbeurs. Mijn vraag is: ik zit met smart te wachten op een update van het Groene Hartpad want ik ben zo ongeveer door mijn Lange Afstandspaden (in de buurt van mijn woonplaats) heen, en in die 11 jaar is er natuurlijk in de Randstad veel gebouwd, gesloopt, wegen aagelegd e.d. Een nieuwe versie (met zoveel mogelijk onverharde paden) zou mij weer veel wandelplezier geven ! Tot dan ga ik het zich steeds uitbreidende knooppunten-systeem maar proberen.
  Ferry Ballhaus, Den Haag

 2. Maci

  Gisteren de laatste etappe gelopen en het Groene Hartpad afgerond. Een afwisselende route, waarbij wij als inwoners van het Groene Hart toch nog verrast werden door mooie paden die we nog niet kenden. Omdat de markering hier en daar ontbreekt hebben we steeds kort van tevoren de kaart van de betreffende etappe uitgeprint, hierdoor zijn we nooit verkeerd gelopen.
  En omdat in het Groene hart niet overal bussen rijden op zaterdag en zondag hebben we steeds onze fietsen bij het eindpunt gezet. Na het wandelen fietsten we dan via fietsknooppunten terug naar de auto. In feite hebben we dit streekpad dus tweemaal afgerond; lopend en fietsend!

 3. ElvO

  Op 9-03-2015 weer eens een etappe gelopen van Woerden naar IJsselstein. Dit stuk van de route is tip-top in orde. Ik zag zelfs nieuwe stickers hier en daar. Vanaf IJsselstein kan je met de sneltram naar Utrecht CS. Ook een prima verbinding. Dit stuk van het Groene Hartpad loopt langs stille tiendwegen en over autovrije paden. Ik heb heel wat nestelende vogels gezien. Kortom een mooi stuk van het Groene Hartpad.

 4. Asimov99

  In 2007 heb ik het Groene Hartpad helemaal gelopen. Zoals anderen ook al opmerkten, een verrassend mooie route in de dichtbevolkte randstad. Wat ik mij herinner waren twee grote problemen. Bij Stolwijk kon je niet meer over een weiland en moest kilometers op een smalle met auto's bezaaide weg lopen en de nieuwbouw bij Berkel Rodenrijs zorgde ook voor de nodige irritatie.

  Mijn wandelgroep wil het Groene Hartpad gaan lopen, maar ik ben benieuwd of er binnenkort een aangepast boekje komt, want mijn vorige versie uit 2004 is nog steeds de actuele versie. Ik kan me niet voorstellen, dat er in de randstad in 10 jaar niets wijzigt.

  Nogmaals het Groene Hartpad is zeker een aanrader, maar kan beter.

 5. wandelchef

  Na 3 dagen wandelen, gestart in Woerden, sta ik vandaag zondag 5 okt 2014 voor het voetveer in Ouderkerk a/d IJssel. Dit vaart niet op zon- en feestdagen, wandeldagen bij uitstek, van 1 okt - 31 mrt. Een half jaar! Zo'n blokkering kan echt niet zonder alternatief.
  Voorstel: neem een alternatieve route op in het boekje en GPS track.

  Opschonen oude en nieuwe markering en omleidingsbordjes is gewenst.

 6. Team Wandelnet

  Beste Ellen,  Het is mij niet bekend, dat het Groene Hartpad niet meer onderhouden zou worden. Ik zal in ieder geval je bericht doorgeven aan de Padcoordinator van het pad.  Met vriendelijke groet  Fred Triep, Team Wandelnet

 7. Team Wandelnet

  Beste Myk,  Bedankt voor je complimenten voor het pad. Ik zal het aan de makers doorgeven.  Geniet van de rest en vriendelijke groet  Fred Triep

 8. ElvO

  Ik heb gehoord dat het Groene Hartpad niet meer onderhouden wordt. Er ontbreken in ieder geval veel markeringen. Klopt deze informatie?

 9. Myk

  Afgelopen maandag 11 mei ben ik gestart met het Groene Hartpad in Delft. Met rugzak en tent ben ik vertrokken. Hoewel de markering in Delft ontbrak (althans ik zag ze niet) kom je er met de wandelgids goed uit. Eenmaal buiten Delft is de markering goed. Maar wow!!! wat ben ik verrast door deze route. Veel meer dan ik had bedacht en durven hopen liep de route over niet geasfalteerde wegen, dwars door akkers en bossen....hulde voor degene(n) die deze route hebben uitgezet en gemarkeert. Deze route verdient veel meer aandacht. Helaas moest ik woensdag 13 mei alweer huiswaarts via Alphend a/d Rijn, maar ik ben vastbesloten de rest van deze route af te lopen.

 10. MaryB

  OP 28-4-2013 1e blok Biesland gelopen. Op traject Delfse Hout - NS Pijnacker (kaart 2) staat halverwege in de beschrijving 'Einde rechtsaf, richting gebouw rode pannen'. Het pad ging echter gewoon rechtdoor en ook de markering gaf rechtdoor aan, er ging wel een zijpad naar het gebouw met rode pannen. Ik zag verder in de route geen gebouw met rode pannen meer dus vermoedelijk had ik toch rechtsaf moeten gaan. Is daar iets veranderd, bv later dat pad rechtdoor aangelegd.

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
Steun ons