Groot-Frieslandpad genomineerd

22 september 2016

Groot-FrieslandpadHet Groot-Frieslandpad is nog maar net geopend, en nu al is het pad genomineerd voor de titel ‘Wandelroute van het Jaar 2017’. 

Sinds 2010 organiseert de Fiets en Wandelbeurs de verkiezing 'Wandelroute van het Jaar'. De organisatie van de beurs wil hiermee een wandelinitiatief bekronen dat het afgelopen jaar is gepresenteerd. Dat kan een nieuw project zijn, maar ook een bestaand project dat grondig is vernieuwd.

Het Groot-Frieslandpad is een geheel nieuwe route en doorkruist vier provincies: Noord-Holland, Friesland, Drenthe en Groningen. Met dit pad keer je terug in de tijd, toen de Zuiderzee nog niet bestond en Friesland samen met de huidige provincie Noord-Holland één geheel vormden.

Dit jaar is er een extra element aan de verkiezing toegevoegd: ook routes uit België mogen meedingen naar de prijs. Nederland lijkt op voorhand iets in het voordeel te zijn; drie van de vijf routes die zijn genomineerd, bevinden zich op Nederlandse bodem.

De vijf genomineerden zijn:
-           GR12 van Grote Routepaden
-           Groene Woud Pad van Nationaal Landschap Het Groene Woud
-           Dommelpad van Nationaal Landschap Het Groene Woud
-           Groene Corridor Noordwest-Brabant van Regionaal Landschap Groene Corridor
-           Groot-Frieslandpad van Wandelnet

Op zaterdag 18 februari maakt de jury tijdens de Fiets en Wandelbeurs Vlaanderen in Gent de winnaar bekend. Wandelnet won eerder in 2010 en in 2013 met de Stelling van Amsterdam en Streekpad De Brabantse Wal. Vorig jaar won de route ‘Geopaden op de stuwwal’ van Uitgeverij Matrijs.

Steun ons