Groot-Frieslandpad (LAW 14)

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen128
 4. Meldingen & wijzigingen

Berichten, tips en ervaringen

Bekijk andere routes en onderwerpen op het forum overzicht

Groot-Frieslandpad LAW 14

Bergen aan Zee - Sneek
128reacties
Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. AgeethBOS

  De etappe Akkrum - IJlst is uitstekend gemarkeerd en hoewel bijna helemaal verhard toch een leuke route. Tussen Akkrum en Terherne loop je langs het druk bevaren Margrietkanaal met heel veel bootjes. Daarna het Snekermeer en het toeristische Sneek. Druk, druk, druk, maar wel gezellig. Tussen Sneek en IJlst over schelpenpaden. IJlst is een prachtig stadje.

 2. BESD

  Wij zijn halverwege en hebben net de route tot Olterterp gelopen. Prima overnachtingsmogelijkheid bij B en B ‘It Súd’ van Tjitske en Paul van der Horst bij Drachten. Een hartelijk ontvangst, de kachel al lekker aan. Alles schoon, netjes en gezellig. De volgende ochtend stond er een heerlijk ontbijt voor ons klaar. Ook kregen wij van de gastvrouw een lunchpakketje mee!

 3. Pierre

  [quote]Weet iemand of je van tevoren de bus uit Leer naar Groningen moet reserveren? Wij weten nu nog niet hoe laat wij in Leer aankomen.


  Je hoeft niet te reserveren, het is een (langdurige) vervanging voor de stoptrein. Hij rijdt in een keer van Leer naar Groningen.[/quote]

  Vandaag geëindigd in Leer. In tegenstelling tot het antwoord op mijn vraag dat je niet hoeft te reserveren is het wel degelijk nodig om een ticket vooraf aan te schaffen. Bij het instappen was het niet mogelijk om een kaartje te kopen. Dit moest op het station gebeuren uit een automaat. Gelukkig wist een andere reiziger te melden dat de automaat stuk was en mochten we van de chauffeur gratis naar Groningen. Opgepast dus! Via internet dient een vervoersbewijs gekocht te worden.

 4. Loki

  Weet iemand of je van tevoren de bus uit Leer naar Groningen moet reserveren? Wij weten nu nog niet hoe laat wij in Leer aankomen.


  Je hoeft niet te reserveren, het is een (langdurige) vervanging voor de stoptrein. Hij rijdt in een keer van Leer naar Groningen.

 5. Pierre

  Weet iemand of je van tevoren de bus uit Leer naar Groningen moet reserveren? Wij weten nu nog niet hoe laat wij in Leer aankomen.

 6. BESD

  We spraken met de molenaar Simon Jellema van houtzaagmolen De Rat in IJlst Friesland en lieten hem het boekje zien met de informatie over De Rat. Jellema zei dat middels Dendrochronologisch onderzoek wetenschappelijk is vastgesteld dat de molen uit 1711 stamt. Het hout stamt uit 1709 en 1710. (Informatie op pagina 73, route 24)

 7. Team Wandelnet

  Beste Wim,

  Bedankt voor je opmerking, maar deze wijziging staat al enige tijd bij de wijzigingen op de webpagina van het Groot- Frieslandpad

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, padcoordinator Groot- Frieslandpad west

  [quote]Kleine correctie in de tekst op bladzij 23 van het Groot_Frieslandpadboekje. Betreft de laatste regel: 'Ga op de Breelandsweg rechtsaf '.
  Moet linksaf zijn.

  [/quote]

 8. Team Wandelnet

  Beste Wim,

  Bedankt voor je opmerking, maar deze wijziging staat al enige tijd bij de wijzigingen op de webpagina van het Groot- Frieslandpad

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, opadcoordinator Groot- Frieslandpad west

  Kleine correctie in de tekst op bladzij 23 van het Groot_Frieslandpadboekje. Betreft de laatste regel: 'Ga op de Breelandsweg rechtsaf '.
  Moet linksaf zijn.

 9. j.c.burger

  Mooi traject met typische Noord-Hollandse dijkjes en oude polders . Tip Even voorbij Het Verlaat gekampeerd op camping het witte hek. ligt tegen de route aan in Nieuwe Niedorp. Rustig en lekker geslapen.

 10. itabazuin

  Kaart 47. Op het dijkpad tussen km 270 en km 271 (Westerdiepsterdallen) staat het gras op dit moment erg hoog. Het gras wordt binnenkort gemaaid. Zolang dat niet het geval is, kunt u het beste niet het talud van de dijk oplopen, maar het pad tussen de akker en de sloot volgen. Dit pad is wel gemaaid, goed beloopbaar en kent geen andere barrières. 

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
Steun ons