Groot-Frieslandpad nog steeds in de race

24 januari 2017

Groot-FrieslandpadHet Groot-Frieslandpad is nog steeds in de race voor de titel ‘Wandelroute van het Jaar 2017’. Samen met de GR12 van de Vlaamse Grote Routepaden behoort de route tot de laatste twee kanshebbers. De winnaar wordt bekend gemaakt op zaterdag 18 februari tijdens de Fiets en Wandelbeurs Vlaanderen in Gent.

Sinds 2010 organiseert de Fiets en Wandelbeurs de verkiezing 'Wandelroute van het Jaar'. De organisatie van de beurs wil hiermee een wandelinitiatief bekronen dat het afgelopen jaar is gepresenteerd. Dat kan een nieuw project zijn, maar ook een bestaand project dat grondig is vernieuwd.

Het Groot-Frieslandpad is een nieuwe route en doorkruist Noord-Holland, Friesland, Drenthe en Groningen. Met dit pad keer je terug in de tijd, toen de Zuiderzee nog niet bestond en Friesland samen met Noord-Holland één geheel vormden.

Drie Brabantse routes hebben helaas voortijdig het strijdtoneel moeten verlaten:

-           Groene Woud Pad van Nationaal Landschap Het Groene Woud
-           Dommelpad van Nationaal Landschap Het Groene Woud
-           Groene Corridor Noordwest-Brabant van Regionaal Landschap Groene Corridor

Wandelnet won eerder in 2010 en in 2013 met de Stelling van Amsterdam en Streekpad De Brabantse Wal. Vorig jaar won de route ‘Geopaden op de stuwwal’ van Uitgeverij Matrijs.

Steun ons