Groot onderhoud markeringen oost Zeeuws-Vlaanderen

21 december 2016

nieuwe schildjes WNW oost Zeeuws-VlaanderenDe markeringen van het Wandelnetwerk in oost Zeeuws-Vlaanderen worden vervangen. Nieuwe plaatjes voor het wandelnetwerk “Langs Linies en Kreken” en de Variant van het Grenslandpad.

Wandelnetwerk en Grenslandpad

Slijtage van markeringen. In het wandelnetwerk oost Zeeuws-Vlaanderen hebben ze er last. De groene plaatjes waarop zowel het wandelnetwerk als de LAW’s hun markeringen aanbrengen, bleken minder goed bestand te zijn tegen weer en wind dan aanvankelijk gedacht. Op veel plaatsen laat de kunststof kleurlaag los en de oorspronkelijk groene plaatjes verkleuren langzaam tot gele plaatjes. De gele pijlen van het wandelnetwerk zijn daardoor steeds minder goed zichtbaar. Kortom, het begon er slordig uit te zien op het wandelnetwerk Langs Linies en Kreken en de route van de Grenslandpad Variant oost Zeeuws-Vlaanderen.

Vrijwilligers klaren de klus

Alle markering worden nu tegelijk vervangen. Voor de zekerheid krijgen de gele pijlen van het wandelnetwerk nu een extra zwarte rand. Ook de markeringen van de Grenslandpad Variant Oost Zeeuws-Vlaanderen, sinds vorige jaar weer in gebruik, worden meegenomen in de werkzaamheden. Ze zien er binnenkort dus weer als nieuw uit. De klus wordt uitgevoerd door vrijwilligers van de Stichting Landschapsbeheer Zeeland, alles in goed overleg met de vrijwilligers van de LAW’s en GR’s. Een mooie samenwerking.

Het is de komend voorjaar weer prima wandelen met de goed zichtbare markeringen in Zeeuws-Vlaanderen. Een welverdiende pluim voor alle vrijwilligers.

 

Foto: de nieuwe markeringen in oost Zeeuws-Vlaanderen (Fonny Roels)

Steun ons