Grote Rivierenpad

Terug naar forum overzicht

Grote Rivierenpad LAW 6

Naar de routepagina
85reacties
Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. wagelink

  Het water is gedaald. Het weiland tussen landgoed Oosterhout en Nijmegen staat weer droog.
  De omleiding kan worden opgeven. Veel wandelplezier.

 2. Peter Elderson

  Ik heb geprobeerd om puur op de markeringen te wandelen vanaf de Rottemeren door het Bergse Bos en Terbregge naar de Bergse Plassen. Absoluut een leuke wandeling! Maar zonder een routekaartje raak je gegarandeerd de weg herhaaldelijk kwijt en moet je terug of rondzoeken.

  Bij terugkomst blijkt: het boekje wijkt af van het kaartje op de site en dat wijkt weer af van het kaartje wat je bij een melding krijgt. De markering is op een aantal punten nieuw, op een aantal punten moet je ineens op vervaagde boomstrepen letten, soms staat een aanwijzing zo dat je niet weet wat er bedoeld is, terwijl er meerdere mogelijkheden zijn.

  Ik krijg de indruk dat de markeringen in de ene richting (Terbregge naar Rottemeren) meestal goed te volgen zijn, maar in de andere richting gaat het lastiger.

  Ik heb alles gemeld via meldpuntwandelen, en ik hoop dat het binnenkort opgepakt wordt!

 3. wagelink

  Vanwege het hoge water is het weiland tussen landgoed Oosterhout en de dijk richting Nijmegen, onder water gelopen. En dus niet toegankelijk.

  Alternatief richting Nijmegen:
  komend op de Oude Groenestraat niet links afslaan bij bushalte, maar rechtdoor lopen tot op de Waaldijk. En daar linksaf slaan. Daar waar de Waaldijk een bocht naar rechts maakt, pak je de route weer op.

  Alternatief richting Oosterhout en verder west:
  Op de dijk niet rechtsaf de Waaldijk af slaan. Maar de Waaldijk vervolgen tot aan de Oude Groenestraat en daar rechtsaf slaan. Aangekomen bij de bushalte pak je de route weer op.

  de markeerder, William Agelink

 4. Frans5005

  Vandaag (17 nov 2017) mooi weer, maar het heeft veel geregend de afgelopen tijd.
  Het struinpad, onderdeel van traject 12, 14,3 km tot 16,7 km, gerekend vanaf Tiel, is bijzonder slecht begaanbaar, een en al modder en diepe plassen. Mijn advies, na/in een natte periode, blijf op de Waalbanddijk.

 5. Jolandre

  Zaterdag 22 april j.l. heb ik weer voor de wandelsiters een tweede etappe gelopen. Dit keer van Maassluis west, bushalte Rontgendreef naar centrum Zwartewaal. Het begon allemaal wat rommelig want de wandelaars hadden met aanreizen wat problemen met busomleidingen en files. Maar dan toch uiteindelijk om 10.45 uur vertrokken we.
  Het was wat fris weer maar droog. We liepen Maassluis uit en wat leuk dat Kerkepad naar Maasland, wandelend tussen de koeien, koeienvlaaien en volbezaaide paardenbloem weilanden. Wat een schattig dorpje is dat! Vele authentieke details. Daarna door en via het centrum van Maassluis met zijn vele sluizen naar de horeca bij de pont. We stapten grand café het Hoofd binnen. Helaas is het niet zo GRAND. Chagrijnig personeel en schandalig dure vissoep (was heel weinig). Maar we konden de pont in ieder geval wel in de gaten houden.
  Na de pont vervolgden we ons pad via de gps.

  LET OP! Echter het fietspad op de Noordzeeweg was afgesloten met hekwerk en wij vonden het te druk met verkeer om door de berm langs de weg te wandelen. We zijn terug gelopen en hebben het pad beneden langs de dijk en langs de wijken van Rozenburg genomen. Overigens is dit vele malen mooier dan het fietspad.

  Daarna 3 bruggen over richting Zwartewaal. De luchten waren opengebroken en de zon kwam er geregeld bij. Ik heb mooie foto's kunnen maken en allemaal hebben we weer genoten!

 6. Team Wandelnet

  Beste Kees,

  Ik ga dit doorgeven aan de padcoordinator van het Grote Rivierenpad. Ik hoop dan dat de markering de komende tijd verbeterd wordt.

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnet


  Ben gisteren gestart in Hoek van Holland Strand.
  Het viel me op dat vanaf station haven tot buiten de bebouwde kom van Hoek van Holland nog maar erg weinig van de markeringen te zien is.

 7. Team Wandelnet

  Beste Bouman8a,

  Inmiddels werkt de link wel. Ik heb het getest en je kunt de lijst zien.

  Met vriendelijke groet

  fred Triep, Team Wandelnet

  Helaas werkt de link nog steeds niet

 8. KeesWint

  Ben gisteren gestart in Hoek van Holland Strand.
  Het viel me op dat vanaf station haven tot buiten de bebouwde kom van Hoek van Holland nog maar erg weinig van de markeringen te zien is.

 9. Jolandre

  Voor vandaag had ik de eerste etappe van het grote rivierenpad georganiseerd voor 12 medewandelaars. Verzameld bij station hvh haven. Naar het beginpunt gewandeld, daar waar het zand begint, om een foto van de groep te maken. Jammer.... merkte sommige wandelaars op ....... dat hier geen info bord van het pad staat.... Terug naar de haven langs de Nieuwe Waterweg met zijn grote zeeschepen. We liepen op de gps en de "oude" route. Door het fraaie Nieuwlandsepark, waar we een rode paddenstoel van de anwb tegenkwamen met zeemansteksten. Het ontluikende groen en de reigers langs het water. Het park verlatend, zagen we bomen met daarin schoenen hangen..... We gaan verder en net voordat we het Staelduinse bos in gaan, zien we een picknickbank in de zon. Mooi, het is inmiddels lunchtijd. Onder toeziend oog van een vette varken worden de boterhammen verorberd. Verder door het bos met zijn vele bunkers. Verrassend dat deze voor de vleermuizen worden behouden. Ondertussen proberen de dames allerlei opkomend groen te benoemen. Na het bos de oranjedijk op. Niet echt prettig door de vele fietsers. Halverwege kan men de grasdijk op... Het eerste nieuwe hek gaat goed open. Er staat niets aangegeven over honden, dus we besluiten door te gaan. 20 meter verder een volgend hek. Die gaat niet open en de honden konden nergend doorheen. Er zijn hier wel duidelijke markeringen van het pad. Wij besloten om met de honden parallel te gaan lopen op die drukke Oranjedijk. Aan het eind rechts nog wat plassen waar we 2 bergeenden en een Grutto mochten spotten. Uiteraard ook vele veel voorkomende vogels gezien zoals fuut, meerkoet, kuifeend, scholekster etc. Het weer was om te wandelen prima. Zonnig, wind en een graad of 13. Met een kleur op het gezicht namen we bij bushalte Rontgendreef afscheid. Dit eindpunt, na 17,8 km zal op zaterdag 22 april ons beginpunt zijn van de 2de etappe naar Zwartewaal!

 10. bouman8a

  Helaas werkt de link nog steeds niet

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
Steun ons