Handwijzer op knooppunt Stavoren

23 november 2016

handwijzer Zuiderzeepad Groot FrieslandpadHet Friese Stavoren is een knooppunt in het netwerk van Lange-Afstand-Wandelpaden. De nieuwe wegwijzer helpt je de goede kant op.

Drie wandelroutes

Stavoren is een bijzondere plek in het netwerk van Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW's). Er komen hier nu twee en in de toekomst maar liefst drie routes bij elkaar. Naast het Zuiderzeepad en het Groot-Frieslandpad zal over niet al te lange tijd ook het nieuwe Elfstedenpad hier als route zijn op te pakken. Een goed moment voor een nieuwe handwijzer op dit mooie, Friese wandelknooppunt. De oude handwijzer was zomers, als de bomen vol in blad stonden, slecht zichtbaar. Dat moest beter. De nieuwe handwijzer staat daarom nu op het einde van het treinperron en is zo ook goed zichtbaar voor de alle wandelaars die in Stavoren beginnen en met de trein aankomen.

Over de Afsluitdijk

Het zijn drie prachtige routes die elkaar in Stavoren kruisen. Het Zuiderzeepad volgt de oevers van de voormalige Zuiderzee. Moest je vroeger een stukje met de boot, nu wordt het een sluitende rondwandeling, dus inclusief de Afsluitdijk! Een stevige uitdaging voor elk wandelaar. De nieuwe gids komt voorjaar 2017 uit. Het Groot -Frieslandpad gaat vanuit Bergen aan Zee oostwaarts naar het Duitse Oost-Friesland, je loopt dus dwars door Noord-Holland, Friesland, Drenthe en Groningen. Het Elfstedenpad wordt een grote rondgaande route door de verschillende Friese landschappen en natuurlijk langs de beroemde elf Friese steden. De route is langer dan de beroemde "Tocht der Tochten". Veel wandelplezier in Friesland!

 

Foto: de nieuwe handwijzer in Stavoren, de arm voor het Elfstedenpad wordt toegevoegd als het pad is gemarkeerd (Wandelnet)

Steun ons