Handwijzer Pelgrimspad opgeknapt

16 mei 2016

jandwijzer PelgrimspadDe handwijzer op de kruising van het Pelgrimspad en het Krijtlandpad was nauwelijks meer leesbaar. Vrijwilliger Peter Spleet vond dat er iets moest gebeuren en ging aan het werk.

Handwijzers van Wandelnet staan in weer en wind. Na een aantal jaren heeft dat effect op de leesbaarheid. Eén van die handwijzers staat bij Eijsden in het Limburgse Heuvelland, op de kruising van het Pelgrimspad en het Krijtlandpad. De paal stond er de laatste tijd wat troosteloos bij; de verf was vrijwel verdwenen, de tekst was bijna meer te zien.

Vrijwilliger Peter Spleet vond het tijd om actie te ondernemen. Hij haalde de armen van de paal en nam ze mee naar huis. Met helder wit werden de letters weer prachtig ingekleurd. Een precies werkje dat een aantal malen moest gebeuren om de letters weer scherp en helder te krijgen. Maar de klus is geklaard en onlangs werden de armen weer terug aan de paal gezet.

De handwijzer ziet er nu weer prachtig uit. Fijn voor de wandelaar en een waardig visitekaartje van Wandelnet. Met dank aan Peter.

 

Foto: Peter Spleet aan het werk (Wandelnet)

Steun ons