Hella van der Wijst opent Streekpad De Brabantse Wal

18 juni 2012

Op 15 juni jl. heeft Hella van der Wijst, presentatrice van KRO De Wandeling, het nieuwe Streekpad De Brabantse Wal geopend. Ze ontving van Wandelnet-voorzitter Arie de Jong het eerste exemplaar van de net verschenen wandelgids.

Daarna wandelde ze samen met de initiator van De Brabantse Wal Rob Franssen, en alle andere genodigden in Bergen op Zoom een stukje van het pad. “Ik voel mij direct thuis op De Brabantse Wal. Ik ga dan ook zeker het pad promoten. In Brabant, maar ook in Hilversum.”

Oude Markiezenstad

Streekpad De Brabantse Wal laat u kennis maken met een uniek stukje Nederland. De 112 km lange rondwandeling begint en eindigt in de oude Markiezenstad Bergen op Zoom. De route gaat door vele verschillende landschappen met onverwachte hoogteverschillen en mooie panorama’s.

Gezellige Brabantse dorpen

Vanuit Bergen op Zoom slingert de route langs de Brabantse Wal, een zandplateau dat zich uitstrekt van de Belgische grens in het zuiden tot aan Steenbergen in het noorden. U passeert het oude vestingstadje Steenbergen, wandelt langs gezellige Brabantse dorpen en fraaie boerderijen en volgt de grens met België. Via het grensplaatsje Putte en de uitgestrekte bossen rondom Woensdrecht komt u weer terug in Bergen op Zoom.

Eenvoudig overstappen

Wie na de route Brabantse Wal nog niet uitgewandeld is, kan eenvoudig overstappen op één van de vijf andere, wit-rood gemarkeerde Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW®). Bij Bergen op Zoom komen uit maar liefst zes verschillende richtingen LAW’s bij elkaar. In combinatie met het nieuwe Streekpad geeft dit u legio wandelmogelijkheden.

Steun ons