Herfstwandeltip - Laag-Soeren

In de herfst vallen de gekleurde bladeren van de boom, steken paddenstoelen de kop op en kunt u die heerlijke herfstgeur opsnuiven in het Hollandse landschap. Het najaar is daarom dé periode om eropuit te gaan! Een van de mooiste wandelroutes van Nederland is de NS-wandelroute Laag-Soeren van Dieren naar Brummen.

Herfstwandeltip

Vanaf station Dieren wandelt u al snel het voormalige jachtgebied van de Oranjes in. Langs voor de Veluwe kenmerkende sprengen en beken bereikt u Laag-Soeren. Het sprengenwater en de bosrijke omgeving met frisse lucht zorgden er in belangrijke mate voor dat hier Nederlands eerste kuuroord kon ontstaan.

Na passage van de toeristische spoorlijn Dieren-Apeldoorn en het Apeldoorns Kanaal verlaten we het bosgebied. Weilanden en akkers met ruim zicht komen er voor in de plaats. Maar ook hier de nodige afwisseling. Landgoed Leusveld vormt een fraaie overgang van het Veluwemassief naar het IJsseldal. Voordat u station Brummen bereikt nog een grande finale: het vroegmiddeleeuwse Kasteel Engelenburg. Het fraaie buitenhuis is in de 18e en 19e eeuw tot de huidige vorm verbouwd: een statige witgepleisterd gebouw met schilddak, hoekschoorstenen en koepeltorentje.


Praktische informatie

Download hier de routebeschrijving en routekaartMaak kennis met een dagje spoorvervoer uit het verleden

Bij de Veluwse Stoomtrein Maatschappij (VSM) maakt u een treinreis in het verleden. De VSM rijdt op het traject Apeldoorn - Dieren en doet de dorpen Beekbergen, Loenen en Eerbeek aan, door het schitterende landschap van de Veluwe en IJsselvallei.

Wandelaars Welkom in Cafe-restaurant de Harmonie

In Laag-Soeren zijn wandelaars van harte welkom in Cafe-restaurant De Harmonie. In dit sfeervol cafe en prima restaurant ontvangt u op vertoon van uw routebeschrijving en/of routekaart 10% kassakorting. Eet smakelijk!

Steun ons