Herfstwandeltip - Wandelen op de Mookerheide

Herfstwandeltip WandelnetDe Mookerheide biedt u overweldigende uitzichten op het Maasdal en Cuijk. Ook vindt u er fraaie cultuurhistorische elementen, zoals de Heumense- en Mookerschans en Jachtslot Mookerheide. Ga heerlijk dwalen met deze tweedaagse wandeltocht.
Veel plezier!

De eerste dag reist u met de trein naar station Cuijk. Als u uit de trein stapt, staat u letterlijk en figuurlijk een tocht met vele hoogtepunten te wachten, zoals de oversteek over de Maas en het zicht op de Mookerheide. In Cuijk steekt u met de veerpont de Maas over (deze vaart niet bij extreem hoog water). Na Mook begint de steile klim naar de prachtige Mookerheide. U daalt en klimt naar het Zevendal. Even verder staat u in natuurreservaat Sint-Jansberg en wandelt u parallel aan een beekje. Langs velden en bos bereikt u Groesbeek, waar u kunt overnachten.

De tweede dag is even boeiend. U wandelt over smalle paadjes door weiland en bos. Met flinke hoogteverschillen gaat de tocht langs de Hel, de Duivelsberg en het Filosofendal. Eindpunt is het boeiende centrum van Nijmegen, waar het op menig verwarmd terrasje ook in de herfst nog goed toeven is.

Praktische informatie

  • Beginstation: Cuijk
  • Eindstation: Nijmegen
  • Lengte: 16 + 16 km
  • LAW's/Streekpaden: Streekpad Nijmegen, Maas-Niederrheinpad, Pieterpad en Grote Rivierenpad
  • Let op: honden zijn aangelijnd toegestaan


Download hier:

Steun ons