Herfstwandeltip - Wandelen in WaterReijk

WaterReijk GiethoornKent u het wandelgebied WaterReijk - Weerribben Wieden? Een prachtige waterrijke regio in Overijssel. Meertjes, geulen, plassen en kanalen afgewisseld met rietlanden, trilveen en heuvelachtig bosgebied.

Te voet kom je door de mooiste plekjes. Stippel uw eigen route uit of wandel een van de vele gemarkeerde routes van het wandelnetwerk. U zult verrast worden door de oude Zuiderzeestadjes Blokzijl en Vollenhove en het 'internationale' Giethoorn.

WaterReijkpad - 150 km wandelplezier

Voor de échte wandelliefhebbers is er het WaterReijkpad, een rondgaand regiopad van 150 kilometer verdeeld in acht routes. De routes nemen u mee door de moerasbossen van de Weerribben en langs de meren in de Wieden. U herkent het WaterReijkpad aan de wit-blauwe markering op de routepalen van het wandelnetwerk. Kijk voor meer informatie op routes WaterReijkpad

Wandelarrangement WandelReijk

Wie het wandelgebied WaterReijk bezoekt heeft aan één dag niet genoeg. Verschillende Bed & Breakfast-adressen hebben daarom voor u een wandelarrangement samengesteld. U wandelt via de routes 'Langs Tuk, Bergen en Bult' en 'Langs weren, ribben en dijken' van B&B naar B&B. Op de eerste dag wordt u bij één van de B&B’s ontvangen met koffie en thee. U krijgt hier een uitgebreide routeomschrijving en een lunchpakket mee voor onderweg. Na een wandeling van gemiddeld 20 km wordt u verwelkomd in een van de knusse B&B’s, waar uw bagage al op u wacht.

’s Ochtends, na een heerlijk landelijk ontbijt, wandelt u verder naar de volgende B&B. Over uw bagage hoeft u zich geen zorgen te maken, deze staat op u te wachten als u aankomt. In het wandelarrangement is de gids van het WaterReijkpad met routekaart inbegrepen.

Kijk voor meer informatie op wandelarrangement WandelReijk

Steun ons