In het buitenland

Terug naar forum overzicht

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. AliAlHadaui

  Hoi allen,

  Ik zoek één of twee wandelpartners voor een wandeltocht in het Rif gebergte. Het is een 5-daagse route uitgestippeld door Lonely Planet. De eerste wandeldag is dinsdag 11 juni 2019 en eindigt op zaterdag 15 juni. Details van de trekkingroute worden op aanvraag gedeeld.

  Iets over mezelf: ik ben 44 jaar oud, getrouwd en vader van twee zoons in de leeftijd van 8 en 10. Ik ben een Nederlands-Marokkaanse man, woon in Den Haag en werk als mediator.

  Vriendelijke groeten,

  Ali al Hadaui

 2. Henkbroekman

  Hoi,

  Ik ben mij aan het oriënteren op het beklimmen van de Kilimanjaro aankomende herfst (begin september). Ik ben begin 30 (regio Harderwijk) en op zoek naar iemand die het leuk vindt om samen deze uitdaging aan te gaan. Eventueel samen trainen voor de beklimming lijkt me ook leuk.

  Op dit moment gebruik ik deze website voor een impressie van de routes en prijzen: https://bookatrekking.com/nl/kilimanjaro-beklimmen/

 3. WiTaTerneuzen

  Zo 7 juli tot za 20 juli, verblijf in Hotel Val Sinestra (Graubunden)

  Stevige bergwandeltochten voor wandelaars met een stevige conditie!

  Na een inloopdag zullen we ook wel eens hoogteverschillen van iets meer dan 1000m overbruggen. Er staan ook 2 overnachtingen in een berghut op het programma.

  Het concrete wandelprogramma van elke dag (er zijn ook 2 rustdagen) wordt in overleg met het hotel vastgelegd en onder meer afgestemd op de weersverwachtingen.

  Een document met uitgebreide info kan je via de link hieronder downloaden of via email bij mij verkrijgen. De link:
  https://drive.google.com/file/d/1aan_o6VMAd-MZmm2cGKkHrmQ3BpUNiaJ/view?usp=sharing

  Heenreis: busreis vanaf NS Arnhem tot aan het hotel
  Terugreis: busreis vanaf het hotel tot NS Arnhem
  Deelnemers: max. 12
  Opgeven bij: wim.taelman@gmail.com
  Bijzonderheden: deze vind je in het document ‘Stevige Bergwandelweken 2019’, dat je - zie hierboven - kunt downloaden of dat ik je op aanvraag per e-mail bezorg. Graag ook je naam, leeftijd, geslacht, woonplaats en 06 nummer bezorgen.

 4. LisetteW

  Hoi! Ik ga van 20-24 maart een stuk van de GR16 in België lopen en zou het leuk vinden om dit samen met een andere sportieveling te doen. Wie lijkt dat wel wat?

 5. WiTaTerneuzen

  Sneeuwschoenwandelen met een stevig wandelprogramma, vanuit hotel Val Sinestra, van wo 23 januari – za 2 februari 2019 (wandelpool.nl)

  Wandelorganisator: Wim Taelman – maximum 12 deelnemers

  Bergwandelen op sneeuwschoenen is iets bijzonder. Het bergachtig landschap onder een sneeuwvacht, de weldadige stilte die doorbroken wordt door het kraken van de sneeuw onder je sneeuwschoenen, het samen met anderen in dit feeëriek tafereel op stap zijn, het sportieve aspect van het overwinnen van hellingen en afdalingen. De mooiere sneeuwschoentochten kan je maken als je daarbij ook redelijke hoogteverschillen kunt overbruggen, dan kom je in de hogere (maar daarom nog niet de hoogste) berggebieden en is het er heel weinig druk. Daartoe is het echter belangrijk dat je over een stevige conditie beschikt. Het sneeuwschoenwandelen is namelijk toch wel wat inspannender dan het ‘gewone’ bergwandelen.

  Nog nooit aan sneeuwschoenwandelen gedaan? Dat is niet het probleem, dat is snel geleerd.

  Meer weten? Vraag het informatiedocument aan bij wim.taelman@gmail.com of download het via deze link (kopieer eventueel de link): https://drive.google.com/open?id=1KHPOytV13-9jNCyTJnprUtL0k9S29XXp

 6. InekeKaars

  Mijn wens is om vroeg voorjaar 2019 een deel van de camino in Spanje te lopen in ca. 3 of 4 weken. Ik ben een getrouwde vrouw van 69 jaar en wil van albergue naar alberque gaan. Trajecten van zo'n 20-25 km per dag.

 7. isisknijff

  Haai, ik ben Isis en volgende meivakantie wil ik de West Highland Way in Schotland gaan lopen. Ik ben 15 en hoop erg dat er iemand (v) van mijn leeftijd (15-18) gebruik maakt van deze site. Omdat het best wat sparen en voorbereiding vergt, leek het me verstandig vast te beginnen met de voorbereidingen, waar natuurlijk een maatje bij hoort.

  Als je geïnteresseerd bent kan je me altijd telefonisch bereiken (06 43438082) en dan kunnen we even kijken of zelfs een proefrondje lopen.

 8. WiTaTerneuzen

  ‘Pittige’ bergwandelweek (Zwitserland)

  26 aug. - 1 sept., verblijf in Hotel Val Sinestra (Graubunden), zelf te regelen

  Je houdt van bergen en bergwandelen. Je hebt er ervaring in en je weet dat je lichaam pittige wandelingen aankan en dit voor beide, voor stijgen en voor dalen? Ook wandelingen van iets meer dan 8 uren kan je aan? Na een eerste dag ingelopen te hebben zie je het zitten om op een dag tot zelfs meer dan 1500 hoogtemeters te stijgen en die -en misschien nog iets meer ook- weer af te dalen en in het totaal tot iets meer dan 25 km te lopen?

  De moeilijkheidsgraad van de wandelweek heb ik met 3 schoentjes (Wandelpool) aangeduid. De ervaring echter leert dat de moeilijkheidsgraad van bergwandelen niet eenvoudig in dit schoentjes-model is uit te drukken. Het bergwandelen stelt in vergelijking met gewoon wandelen extra eisen. Indien een 2,5 schoentjes-wandeling (5 tot 5,5 km/h) met een gemiddelde wandelsnelheid van bijna 5,3 km/h voor jou te snel is raad ik je aan naar andere mogelijkheden uit te kijken. Zelf wandel ik in Nederland meestal tochten van bijna 25 km aan 4,8 tot 4,9 km/h, af en toe een aan gemiddeld 5,3 km/h, een zeldzame keer loop ik 6 km/h. Vorig jaar liep ik nog bergwandelingen van meer dan 1600 m stijgen.

  Meer info op wandelpool.nl of door mij - wim.taelman@gmail.com - te contacteren. Ik bezorg je dan een document met meer informatie.

 9. WiTaTerneuzen

  ‘Stevige’ bergwandelweek (Zwitserland)

  19 - 25 augustus, verblijf in Hotel Val Sinestra (Graubunden): zelf te regelen

  Je houdt van bergen en bergwandelen. Je hebt er ervaring in en je weet dat je lichaam stevige wandelingen aankan en dit voor stijgen en voor dalen? Ook wandelingen van iets meer dan 7 uren kan je aan. Na een eerste dag ingelopen te hebben zie je het zitten om op een dag tot zelfs iets meer dan 1000 hoogtemeters te stijgen en die -en misschien nog iets meer ook- weer af te dalen en in het totaal tot iets meer dan 20 km te lopen?

  De moeilijkheidsgraad van de wandelweek heb ik met 2,5 schoentjes (Wandelpool) aangeduid. De ervaring echter leert dat de moeilijkheidsgraad van bergwandelen niet eenvoudig in dit schoentjes-model is uit te drukken. Het bergwandelen stelt in vergelijking met gewoon wandelen extra eisen. Indien een 2 schoentjes-wandeling van een 20-tal km met een gemiddelde wandelsnelheid van ongeveer 5 km/h voor jou echt te snel is raad ik je zeker aan naar andere mogelijkheden uit te kijken.

  Meer info op wandelpool.nl of door mij - wim.taelman@gmail.com - te contacteren. Ik bezorg je dan een document met meer informatie.

 10. BeaM

  Zin om met Kerst en Oud & Nieuw te wandelen in het licht en de weldadigheid van de woestijn? Ga dan mee!

  Ik organiseer van 23 DECEMBER 2017 t/m 2 JANUARI 2018 een WANDELTREKTOCHT MET KAMELEN DOOR DE SAHARA (MAROKKO).

  We lopen door eindeloze vlaktes, kamperen in de zandduinen, slapen onder een hemel vol sterren, genieten van een vuur, het zelfgebakken brood en van de muziek van onze Marokkaanse begeleiders. We laten ons leiden door het ritme van de dag en van onze kamelen...
  Tot slot vieren we Oud en Nieuw in een prachtige kashba (burcht) in de Draa-vallei, waarna we 1 januari terugreizen naar Marrakech.

  Meer info: http://www.beamulder.nl of tel: 050-3113511/06-24221342

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
Steun ons