In het buitenland

Terug naar forum overzicht

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. WiTaTerneuzen

  Sneeuwschoenwandelen met een stevig wandelprogramma, vanuit hotel Val Sinestra, van wo 23 januari – za 2 februari 2019 (wandelpool.nl)

  Wandelorganisator: Wim Taelman – maximum 12 deelnemers

  Bergwandelen op sneeuwschoenen is iets bijzonder. Het bergachtig landschap onder een sneeuwvacht, de weldadige stilte die doorbroken wordt door het kraken van de sneeuw onder je sneeuwschoenen, het samen met anderen in dit feeëriek tafereel op stap zijn, het sportieve aspect van het overwinnen van hellingen en afdalingen. De mooiere sneeuwschoentochten kan je maken als je daarbij ook redelijke hoogteverschillen kunt overbruggen, dan kom je in de hogere (maar daarom nog niet de hoogste) berggebieden en is het er heel weinig druk. Daartoe is het echter belangrijk dat je over een stevige conditie beschikt. Het sneeuwschoenwandelen is namelijk toch wel wat inspannender dan het ‘gewone’ bergwandelen.

  Nog nooit aan sneeuwschoenwandelen gedaan? Dat is niet het probleem, dat is snel geleerd.

  Meer weten? Vraag het informatiedocument aan bij wim.taelman@gmail.com of download het via deze link (kopieer eventueel de link): https://drive.google.com/open?id=1KHPOytV13-9jNCyTJnprUtL0k9S29XXp

 2. InekeKaars

  Mijn wens is om vroeg voorjaar 2019 een deel van de camino in Spanje te lopen in ca. 3 of 4 weken. Ik ben een getrouwde vrouw van 69 jaar en wil van albergue naar alberque gaan. Trajecten van zo'n 20-25 km per dag.

 3. isisknijff

  Haai, ik ben Isis en volgende meivakantie wil ik de West Highland Way in Schotland gaan lopen. Ik ben 15 en hoop erg dat er iemand (v) van mijn leeftijd (15-18) gebruik maakt van deze site. Omdat het best wat sparen en voorbereiding vergt, leek het me verstandig vast te beginnen met de voorbereidingen, waar natuurlijk een maatje bij hoort.

  Als je geïnteresseerd bent kan je me altijd telefonisch bereiken (06 43438082) en dan kunnen we even kijken of zelfs een proefrondje lopen.

 4. WiTaTerneuzen

  ‘Pittige’ bergwandelweek (Zwitserland)

  26 aug. - 1 sept., verblijf in Hotel Val Sinestra (Graubunden), zelf te regelen

  Je houdt van bergen en bergwandelen. Je hebt er ervaring in en je weet dat je lichaam pittige wandelingen aankan en dit voor beide, voor stijgen en voor dalen? Ook wandelingen van iets meer dan 8 uren kan je aan? Na een eerste dag ingelopen te hebben zie je het zitten om op een dag tot zelfs meer dan 1500 hoogtemeters te stijgen en die -en misschien nog iets meer ook- weer af te dalen en in het totaal tot iets meer dan 25 km te lopen?

  De moeilijkheidsgraad van de wandelweek heb ik met 3 schoentjes (Wandelpool) aangeduid. De ervaring echter leert dat de moeilijkheidsgraad van bergwandelen niet eenvoudig in dit schoentjes-model is uit te drukken. Het bergwandelen stelt in vergelijking met gewoon wandelen extra eisen. Indien een 2,5 schoentjes-wandeling (5 tot 5,5 km/h) met een gemiddelde wandelsnelheid van bijna 5,3 km/h voor jou te snel is raad ik je aan naar andere mogelijkheden uit te kijken. Zelf wandel ik in Nederland meestal tochten van bijna 25 km aan 4,8 tot 4,9 km/h, af en toe een aan gemiddeld 5,3 km/h, een zeldzame keer loop ik 6 km/h. Vorig jaar liep ik nog bergwandelingen van meer dan 1600 m stijgen.

  Meer info op wandelpool.nl of door mij - wim.taelman@gmail.com - te contacteren. Ik bezorg je dan een document met meer informatie.

 5. WiTaTerneuzen

  ‘Stevige’ bergwandelweek (Zwitserland)

  19 - 25 augustus, verblijf in Hotel Val Sinestra (Graubunden): zelf te regelen

  Je houdt van bergen en bergwandelen. Je hebt er ervaring in en je weet dat je lichaam stevige wandelingen aankan en dit voor stijgen en voor dalen? Ook wandelingen van iets meer dan 7 uren kan je aan. Na een eerste dag ingelopen te hebben zie je het zitten om op een dag tot zelfs iets meer dan 1000 hoogtemeters te stijgen en die -en misschien nog iets meer ook- weer af te dalen en in het totaal tot iets meer dan 20 km te lopen?

  De moeilijkheidsgraad van de wandelweek heb ik met 2,5 schoentjes (Wandelpool) aangeduid. De ervaring echter leert dat de moeilijkheidsgraad van bergwandelen niet eenvoudig in dit schoentjes-model is uit te drukken. Het bergwandelen stelt in vergelijking met gewoon wandelen extra eisen. Indien een 2 schoentjes-wandeling van een 20-tal km met een gemiddelde wandelsnelheid van ongeveer 5 km/h voor jou echt te snel is raad ik je zeker aan naar andere mogelijkheden uit te kijken.

  Meer info op wandelpool.nl of door mij - wim.taelman@gmail.com - te contacteren. Ik bezorg je dan een document met meer informatie.

 6. BeaM

  Zin om met Kerst en Oud & Nieuw te wandelen in het licht en de weldadigheid van de woestijn? Ga dan mee!

  Ik organiseer van 23 DECEMBER 2017 t/m 2 JANUARI 2018 een WANDELTREKTOCHT MET KAMELEN DOOR DE SAHARA (MAROKKO).

  We lopen door eindeloze vlaktes, kamperen in de zandduinen, slapen onder een hemel vol sterren, genieten van een vuur, het zelfgebakken brood en van de muziek van onze Marokkaanse begeleiders. We laten ons leiden door het ritme van de dag en van onze kamelen...
  Tot slot vieren we Oud en Nieuw in een prachtige kashba (burcht) in de Draa-vallei, waarna we 1 januari terugreizen naar Marrakech.

  Meer info: http://www.beamulder.nl of tel: 050-3113511/06-24221342

 7. Ninoc

  Hoi,
  Ik zoek een wandelpartner (m) die met mij mee wil gaan op trektocht met volle bepakking en wild kamperen. In september of oktober 2017 wil ik graag 10-14 dagen naar Italië: Venetië (enkele dagen Biënnale) en dan door naar de Dolomieten om te lopen.
  Laat iets van je horen als je wilt via mijn emailadres: ninoc88@hotmail.com
  Groetjes, Nienke

 8. esketi

  In juli wil ik de West Highland Way gaan wandelen in Schotland. Dit met bagagevervoer en vooraf geplande B&B en hotels. Omdat er nagenoeg geen georganiseerde reizen zijn op deze LAW, ben ik (M, 48 jr) op zoek naar één of meerdere reisgenoten die het ook leuker vinden om samen te lopen.

 9. detwee

  Tijdens het weekend van 13/14 mei starten we met de GR12 bij de jeugdherberg te Bergen op Zoom. Op zaterdag kunnen belangstellenden een dag met ons meelopen. Afstand ca. 24 kilometer, eindpunt dag 1 ligt net niet in het buitenland. Meer info: www.kaltes.nl

 10. middelburger

  Even voorstellen: Chris, 63 jaar, liefhebber van wandeltrektochten in de bergen.
  In de eerste helft van juli wil ik de Shepherds-trail / El cinque Llac gaan lopen. Het is een route van 100 km in de uitlopers van de Pyreneeën aan de spaanse kant. Via Travellers wandelreizen is bagagevervoer en onderdak te bespreken.
  Om niet alleen te lopen zoek ik een maatje(s) voor deze trektocht.

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
Steun ons