In het buitenland

Terug naar forum overzicht

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. WiTaTerneuzen

  ‘Pittige’ bergwandelweek (Zwitserland)

  26 aug. - 1 sept., verblijf in Hotel Val Sinestra (Graubunden), zelf te regelen

  Je houdt van bergen en bergwandelen. Je hebt er ervaring in en je weet dat je lichaam pittige wandelingen aankan en dit voor beide, voor stijgen en voor dalen? Ook wandelingen van iets meer dan 8 uren kan je aan? Na een eerste dag ingelopen te hebben zie je het zitten om op een dag tot zelfs meer dan 1500 hoogtemeters te stijgen en die -en misschien nog iets meer ook- weer af te dalen en in het totaal tot iets meer dan 25 km te lopen?

  De moeilijkheidsgraad van de wandelweek heb ik met 3 schoentjes (Wandelpool) aangeduid. De ervaring echter leert dat de moeilijkheidsgraad van bergwandelen niet eenvoudig in dit schoentjes-model is uit te drukken. Het bergwandelen stelt in vergelijking met gewoon wandelen extra eisen. Indien een 2,5 schoentjes-wandeling (5 tot 5,5 km/h) met een gemiddelde wandelsnelheid van bijna 5,3 km/h voor jou te snel is raad ik je aan naar andere mogelijkheden uit te kijken. Zelf wandel ik in Nederland meestal tochten van bijna 25 km aan 4,8 tot 4,9 km/h, af en toe een aan gemiddeld 5,3 km/h, een zeldzame keer loop ik 6 km/h. Vorig jaar liep ik nog bergwandelingen van meer dan 1600 m stijgen.

  Meer info op wandelpool.nl of door mij - wim.taelman@gmail.com - te contacteren. Ik bezorg je dan een document met meer informatie.

 2. WiTaTerneuzen

  ‘Stevige’ bergwandelweek (Zwitserland)

  19 - 25 augustus, verblijf in Hotel Val Sinestra (Graubunden): zelf te regelen

  Je houdt van bergen en bergwandelen. Je hebt er ervaring in en je weet dat je lichaam stevige wandelingen aankan en dit voor stijgen en voor dalen? Ook wandelingen van iets meer dan 7 uren kan je aan. Na een eerste dag ingelopen te hebben zie je het zitten om op een dag tot zelfs iets meer dan 1000 hoogtemeters te stijgen en die -en misschien nog iets meer ook- weer af te dalen en in het totaal tot iets meer dan 20 km te lopen?

  De moeilijkheidsgraad van de wandelweek heb ik met 2,5 schoentjes (Wandelpool) aangeduid. De ervaring echter leert dat de moeilijkheidsgraad van bergwandelen niet eenvoudig in dit schoentjes-model is uit te drukken. Het bergwandelen stelt in vergelijking met gewoon wandelen extra eisen. Indien een 2 schoentjes-wandeling van een 20-tal km met een gemiddelde wandelsnelheid van ongeveer 5 km/h voor jou echt te snel is raad ik je zeker aan naar andere mogelijkheden uit te kijken.

  Meer info op wandelpool.nl of door mij - wim.taelman@gmail.com - te contacteren. Ik bezorg je dan een document met meer informatie.

 3. BeaM

  Zin om met Kerst en Oud & Nieuw te wandelen in het licht en de weldadigheid van de woestijn? Ga dan mee!

  Ik organiseer van 23 DECEMBER 2017 t/m 2 JANUARI 2018 een WANDELTREKTOCHT MET KAMELEN DOOR DE SAHARA (MAROKKO).

  We lopen door eindeloze vlaktes, kamperen in de zandduinen, slapen onder een hemel vol sterren, genieten van een vuur, het zelfgebakken brood en van de muziek van onze Marokkaanse begeleiders. We laten ons leiden door het ritme van de dag en van onze kamelen...
  Tot slot vieren we Oud en Nieuw in een prachtige kashba (burcht) in de Draa-vallei, waarna we 1 januari terugreizen naar Marrakech.

  Meer info: http://www.beamulder.nl of tel: 050-3113511/06-24221342

 4. Ninoc

  Hoi,
  Ik zoek een wandelpartner (m) die met mij mee wil gaan op trektocht met volle bepakking en wild kamperen. In september of oktober 2017 wil ik graag 10-14 dagen naar Italië: Venetië (enkele dagen Biënnale) en dan door naar de Dolomieten om te lopen.
  Laat iets van je horen als je wilt via mijn emailadres: ninoc88@hotmail.com
  Groetjes, Nienke

 5. esketi

  In juli wil ik de West Highland Way gaan wandelen in Schotland. Dit met bagagevervoer en vooraf geplande B&B en hotels. Omdat er nagenoeg geen georganiseerde reizen zijn op deze LAW, ben ik (M, 48 jr) op zoek naar één of meerdere reisgenoten die het ook leuker vinden om samen te lopen.

 6. detwee

  Tijdens het weekend van 13/14 mei starten we met de GR12 bij de jeugdherberg te Bergen op Zoom. Op zaterdag kunnen belangstellenden een dag met ons meelopen. Afstand ca. 24 kilometer, eindpunt dag 1 ligt net niet in het buitenland. Meer info: www.kaltes.nl

 7. middelburger

  Even voorstellen: Chris, 63 jaar, liefhebber van wandeltrektochten in de bergen.
  In de eerste helft van juli wil ik de Shepherds-trail / El cinque Llac gaan lopen. Het is een route van 100 km in de uitlopers van de Pyreneeën aan de spaanse kant. Via Travellers wandelreizen is bagagevervoer en onderdak te bespreken.
  Om niet alleen te lopen zoek ik een maatje(s) voor deze trektocht.

 8. infolia

  Wandelen en ontspannen, een prima combinatie.
  Ontspannen na inspannen doe je met Ontspannen Wandelreizen Marokko. Het programma van 2016 is klaar en te vinden op mijn site www.ontspannen-wandelreizen-marokko.com.

  De eerste wandelreis is van 8 april tot 18 april en vindt plaats in het ruige Saghro gebergte.

  Interesse? Neem gewoon contact met me op, via de site of telefonisch 0628148194.

 9. BeaM

  De dagen worden korter, binnenkort gaat de wintertijd weer in...
  Zin om in deze koude en donkere periode te genieten van het mooie licht en de warmte van Marokko?

  Van 21 december t/m 2 januari organiseer ik, samen met een professionele Marokkaanse gids, een WANDELTREKTOCHT MET KAMELEN door de SAHARA in Marokko.

  We trekken 8 dagen als nomaden met onze kamelen (bagage) door de woestijn. Lekker eten, brood bakken in het zand en traditionele muziek bij een vuur...

  We vieren Oud en Nieuw in een prachtige kashba en beginnen en eindigen onze reis in Marrakech.

  Meer informatie: www.beamulder.nl of 050-3113511

 10. monique56

  In oktober ga ik wandelen op het eiland Elba in Toscane (Italie), het zal dan prachtig wandelweer zijn in deze streek. Het landschap is adembenemend mooi en bergachtig. Er zijn vele wandelpaden op alle niveau's. Het zal een mooie ervaring zijn.................

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
Steun ons