Het Gelders Sportakkoord

19 mei 2016

Uitnodiging van de Provincie Gelderland; om mee te denken over het Gelders Sportakkoord. Leuk! Ik besluit het plan eerst maar eens te gaan lezen.

Gelderland

Gelderland is niet uniek, maar wel bijzonder voor wandelen. Een grote provincie; veel inwoners, veel toeristen van buiten. Een prachtige omgeving met Veluwse natuur, Achterhoekse kleinschaligheid en de uitgestrektheid langs de grote rivieren. En een mooi aanbod met iconen zoals het Pieterpad en de Nijmeegse Vierdaagse.

De provincie

Gelukkig ziet de provincie dat ook en erkent ook dat belang: voor vestigingsklimaat, toerisme, evenementen, sport en gezondheid. En wat ik zo leuk vindt, is dat de provincie Gelderland enorm haar best doet om dat wandelen ook integraal te benaderen. Twee gedeputeerden die samen optrekken, Markink en Van Dijk (geen familie overigens). Het is een dappere poging waar ik absoluut de meerwaarde van inzie. Maar voorlopig nog met twee 'sporen' die gelukkig in samenspraak tot stand komen.

Sterke Gelderse routes

Binnenkort wordt een programma 'sterke Gelderse routes' gepresenteerd. Een brede coalitie vanuit wandelen, fietsen en varen pakt dit op; terreinbeheerders, promotieorganisaties, routebureaus en belangenvertegenwoordigers spreken de ambitie uit om sterke Gelderse routes te behouden en verder te ontwikkelen. Primaire insteek vanuit toerisme en recreatie, maar ook hier met een heel sterke link naar sport en gezondheid. Had van mij nog wel een tikkie meer gekund...

Gelders Sportakkoord

En dan het Gelders Sportakkoord. De provincie spreekt een duidelijke inhoudelijke ambitie uit, maar ook met een sterke initiërende en ondersteunende rol van de provincie. Dat vind ik sterk: een visie, een ambitie en faciliteren dat partijen elkaar vinden. Wandelen is in Gelderland een zogenaamde 'kernsport', en terecht. Goed te lezen dat ook vanuit het Sportakkoord een duidelijke verwijzing is naar het programma Gelders Routenetwerk. Samen met de KWBN (wandelsportbond) zullen we werken aan een gezamenlijke reactie. Wij hebben 'elkaar in ieder geval al gevonden'...!

Ankie

Reacties op deze blog:

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.

Er zijn nog geen forumberichten over dit onderwerp.

Steun ons