Het pad dat niet verdween

19 december 2018

Otheense KreekNiemand onderhield het paadje rond de Otheense kreek bij Terneuzen. Daarom adopteerde Chris Louwerse, vrijwilliger van Wandelnet het. Zo bleef het behouden, nu met eilandjes en bruggetjes.

Rondje Kreek

Het moeraspaadje dreigde te verdwijnen. Bij het eerste ontwerp voor het 'Rondje Kreek', oostelijk van Terneuzen, was het nog op de kaart ingetekend. Maar daarna werd het stil, het paadje werd niet meer onderhouden. Wilde het wandelnetwerk er toch gebruik van gaan maken, dan moest er dus iets worden gedaan.

Snoeien en maaien

Chris Louwerse: “Het is daar een van de weinige stukjes onverhard pad, echt alleen voor wandelaars. Je loopt er heerlijk ongestoord langs het water”. Het paadje moest niet verdwijnen, vond hij. En dus adopteerde hij het pad zelf maar: hij maakte het beter toegankelijk, snoeide, maaide en bracht hier en daar versteviging aan.

Eilandjes en bruggetjes

Even leek al zijn werk voor niets te zijn geweest. Het waterschap maakte plannen om de oever van de kreek te verstevigen om toekomstige verzakkingen te voorkomen. Het moeras zou water worden, het paadje zou verdwijnen. Natuurlijk Chris maakte bezwaar. Met succes. Het waterschap maakte nieuwe plannen waarin het paadje werd behouden; niet meer door het moeras, maar nu als een wandelpad langs de kreek, met eilandjes en bruggetjes. Chris: “Voorlopig is het nog een beetje een kaal, maar ik hoop we in de toekomst weer tussen het riet kunnen lopen. En ja, ik blijf het natuurlijk onderhouden.”

 

Foto: Otheense Kreek (Chris Louwerse)

Steun ons