Het pontje Zeldenrust maakt de oversteek

31 maart 2016

veerpont zeldenrustHet herstelde pontje Zeldenrust vaart tijdens de fiets- en wandelroute “Kerkenpad Zeldenrust”. Ga mee op deze unieke oversteek.

twee keer een pont

Van 5 tot en met 8 mei kun je bij Cuijk de fiets- en wandelroute “Kerkenpad Zeldenrust” volgen. Een bijzondere route waarbij je twee keer de Maas oversteekt; van Limburg naar Noord-Brabant en weer terug. Speciaal voor deze route vaart tussen Sint Agatha en Middelaar het herstelde voetveer “Zeldenrust”. Op de andere oversteek, tussen Cuijk en Mook, vaart het de veerpont "Spes Mea". Langs de route zijn vier kerken open waar musici, koren en muziekgezelschappen optreden. In Cuijk en Mook zijn ook de beeldentuinen langs de route open.

Zeldenrust hersteld

Het veerpontje “Zeldenrust” deed van 1947 tot 1968 tussen Middelaar en Sint Agatha dienst als fiets- en voetveer over de Maas. Enkele jaren geleden werd het oude voetveer in slechte staat terug gevonden op een opslagterrein in het Limburgse Panheel. Een groep enthousiaste vrijwilligers werkte twee jaar hard om het pontje te herstellen. Vorig jaar werd het feestelijk te water gelaten en weer in gebruik genomen. Let op: het veerpontje Zeldenrust vaart alleen op hoogtijdagen en verzorgt geen reguliere vaarten.

routeboekje

Deelnemers aan het “kerkenpad Zeldenrust” hebben het routeboekje nodig. Het kost 5 euro en bevat de route beschrijving en bonnen voor de overtochten. Het is te krijgen bij cafés Sint Agatha, Middelaar, Mook en Cuijk.

twee LAW's verbonden

Tussen Cuijk –Middelaar vaart een regulier autoveer. Als wandelaar kun je natuurlijk ook meevaren. In Cuijk kun je zo het Maas-Niederrheinpad verbinden met het Maas-Peelliniepad.

 

Foto: het veerpontje Zeldenrust (Voetveer Zeldenrust)

Steun ons