In het spoor van de Watersnood

1 februari 2013

Nederland een uniek themawandelpad rijker: het Watersnoodpad. Dit pad verbindt de schitterende omgeving van het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland met de herinneringen aan die ingrijpende gebeurtenis in 1953: de Watersnoodramp.

Het Watersnoodpad is een 154 kilometer lange wandelroute, die loopt langs een groot aantal locaties die te maken hebben met de gebeurtenissen tijdens de Ramp van 1953 op Schouwen-Duiveland. De wandelroute is verdeeld in 10 etappes variërend van 7 tot 20 km. Het Watersnoodpad is in één richting beschreven in de wandelgids, maar ook onderweg bewegwijzerd. Daarbij is aangehaakt op het al bestaande knooppuntensysteem.

Het culturele wandelpad is ontwikkeld door de Regio Brabant-Zeeland van de KWBN Koninlijke Wandel Bond Nederland (voorheen KNBLO Wandelsportorganisatie Nederland) in samenwerking met de Stichting Landschapsbeheer Zeeland en het Watersnoodmuseum. De route loopt vanaf Zierikzee en Capelle naar het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk en daarna via Nieuwerkerk en Oosterland naar Bruinisse. Vervolgens via Sirjansland, Dreischor, Noordgouwe, en Zonnemaire naar Brouwershaven en het vervolg gaat via Scharendijke, Renesse, Burgh-Haamstede en Westenschouwen over de Oosterscheldekering naar Neeltje Jans. Het laatste gedeelte gaat van Neeltje Jans via Burghsluis en Serooskerke weer terug naar Zierikzee.

Met het Watersnoodpad biedt KWBN Regio Brabant-Zeeland een mooie route met een bijzonder verhaal voor iedereen: bijzonder aan deze route is ook de toegankelijkheid voor mensen met beperkingen. Het boekje Watersnoodpad is te bestellen via watersnoodpad@knblo-brabant-zeeland.nl

Steun ons