In het voetspoor van Bert Haanstra

3 juni 2016

cover in het voetspoor van Bert Haanstra“Glas” en “Fanfare” zijn films van Bert Haanstra, de eerste Nederlandse filmmaker die een Oscar won. Stap in zijn voetspoor en wandel rond op plekken waar hij leefde en filmde.

In het boek “In het voetspoor van Bert Haanstra” vind je negen wandelroutes langs maar liefst 74 “Bert Haanstra-plekken”. De wandelingen zijn bedacht door Ronald van de Vate, wandelaar en groot liefhebber van Haanstra’s werk. Hij neemt je mee naar Leerdam waar de film Glas is opgenomen, naar Giethoorn waar de film Fanfare is gemaakt en naar Laren, de laatste woonplaats van Haanstra.

De wandelingen hebben een lengte van rond de tien kilometer, met een enkele uitschieter naar ruim zeventien kilometer. In het boek lees je, naast informatie over de routes, ook veel over het leven van Bert Haanstra. Liefhebbers zullen genieten van het nog niet eerder vertoonde beeldmateriaal; de 'stills' uit de films, de storyboards en de filmposters.

Bij het boek hoort een website: het BertHaanstrapad. Daar vindt de wandelaar extra informatie over bijvoorbeeld het openbaar vervoer, de horeca onderweg en eventuele routewijzigingen.

In het voetspoor van Bert Haanstra is een uitgave van Nabij Producties.

 

Foto: cover van "In het voetspoor van Bert Haanstra" (Nabij producties)

Steun ons