In het voetspoor van Lebuinus

5 juni 2018

LebuinuspadOp 17 juni wordt het Lebuinuspad geopend. Ter gelegenheid van 1250 jaar Deventer. Voor de aanwezigen is er een knapzak met een routekaartje en een bon voor een gratis overtocht met het pontje.

Lebuinispad

Lebuinus was een Engelse monnik die 1250 jaar geleden naar het gebied rond Deventer kwam. Via de Veluwde reisde hij naar Wilp om daar de IJssel over te steken. Zijn tocht was de inspiratiebron voor het nieuwe Lebuinuspad; een wandelroute van 15 km van NS station Twello naar het IJsselhotel bij het pontje in Deventer.

Programma opening

Op de dag van de opening zijn er verschillende activiteiten langs de route. Direct buiten Twello, op het landgoed van de Kleine Noordijk, wordt de wandelaar getrakteerd op madrigalen en beeldhouwwerken. Vanaf 16.00 uur is er op het landgoed het jaarlijks terugkerend festival ‘Droomtuin’, met een verhalenverteller over de Groene Man, pianomuziek en andere optredens.

Na Twello gaat de route door Posterenk naar Wilp. In dit dorp liet Lebuinus een kerkje bouwen. Dit oudste dijkkerkje van Nederland heet dan ook Lebuinuskerk. Op 17 juni staat de kerk in Wilp open voor de wandelaar. Tenslotte gaat het pad naar Deventer. Wandelaars varen gratis met het pontje over de IJssel naar de binnenstad.

Informatie

Meer informatie over de route en het programma op 17 juni vind je op Lenuinuspad. Er is ook  educatieve app beschikbaar met wetenswaardigheden over de route, de bezienswaardigheden en de geschiedenis van de streek.

Steun ons