Het wandelpaspoort van Ankie van Dijk

Belangenbehartiger Wandelnet


Mijn laatste wandeling
 was: 
Gisteren in mijn woonwijk Vathorst
Ik loop het liefst met:
Mijn man, als de kids een dagje bij opa en oma zijn 
Schoenmaat: 39
Ik loop het liefst op: Wandelschoenen
De mooiste wandelplek in Nederland is: 
Zuid-Limburg


Mijn standpunt ten aanzien van lopen en wandelen is...

...dat wandelen iedereen vooruit helpt. En dat ook het maatschappelijk rendement uit lopen erg groot kan zijn: meer plezier, minder zorgkosten, beter voor het klimaat, omzet uit toerisme en fittere mensen. En dat ook nog eens voor heel veel mensen, want er zijn ruim 10 miljoen regelmatige wandelaars. Hoewel ik zelden iemand tegenkom die ‘tegen’ wandelen is, zoek ik bij Wandelnet de echte voorstanders: politici die ‘voor’ wandelen zijn en daar ook iets aan willen doen!

Als ik €10 miljoen aan wandelen te besteden had, dan...

...zou ik investeren in de wandelinfrastructuur. En in de veiligheid en aantrekkelijkheid daarvan. Want iedereen zou in Nederland een ommetje moeten kunnen maken vanaf de voordeur. Ik zou trouwens bij de eerste de beste begrotingsbehandeling wel het budget willen verruimen, want wat is €10 miljoen nu in vergelijking met de budgetten voor de asfalt of spoor…

Met wie zou u weleens een wandeling willen maken en waarom?

Ik zou wel willen wandelen met Gil Penalosa, een Canadees die over de hele wereld reist met zijn stelling ‘"Every city should have a law of two words: pedestrians first" . Zijn filosofie is gebaseerd op steden voor mensen van 8 tot 80 jaar waarin ruimte is voor lopen, spelen en ontmoeten. Het lijkt me inspirerend om met hem te kijken wat we daar in Nederland van kunnen leren!

Steun ons