Het wandelpaspoort van Erik Ronnes

Mijn laatste wandeling was: 
Rondje Maasheggen bij Boxmeer, waar ik zo naartoe kan vanuit thuis.
Ik loop het liefst met: 
met mijn kinderen en mijn vrouw, samen even er op uit.
Schoenmaat: 45
Ik loop het liefst op: 
wandelschoenen als ik ga wandelen
De mooiste plek om te wandelen in Nederland is: 
haha, de Maasheggen, maar er zijn zeker heel veel andere plekken die de moeite waard zijn.

Mijn standpunt ten aanzien van wandelen is...

dat we goed moeten waken over onze wandel-infrastructuur. Zowel onderhoud als bewegwijzering van routes moet van goede kwaliteit zijn. Het houdt je lichaam fit en je geest fris.

Als ik €10 miljoen aan wandelen te besteden had, dan...

zou ik die besteden aan het opheffen van fysieke barrières in bestaande wandelroutes. Bijvoorbeeld (onveilige) wegen of spoorverbindingen.

Met wie zou u wel eens een wandeling willen maken en waarom?

Met Louise O. Fresco. Veel aandacht gaat op dit moment uit naar de energievoorziening in de politiek. Maar zeker zo belangrijk is onze voedselvoorziening. Als wethouder, maar ook nu als kamerlid wordt je regelmatig geconfronteerd met het spanningsveld tussen de voedselproductie en de effecten die dit heeft om zijn/haar omgeving. Ik ben er van overtuigd dat we moeten blijven zorgen dat er ruimte blijft voor onze boeren om een eerlijke boterham te kunnen verdienen. Maar zeker ook om onze voedselvoorziening te waarborgen. Met haar kennis en kunde op het gebied van landbouw en voedselvoorziening lijkt me een wandeling een mooie gelegenheid om daar eens met haar verder over te spreken.

Steun ons