Heuvelland (2-daagse)

Terug naar forum overzicht

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Rob Hessels

  =================
  Al opgelost, dank Mark
  =================


  Net als Mark Leenheer even geleden, ben ik (met enige spoed) op zoek naar de routebeschrijving van deze voormalige NS-route.

  Ik begrijp dat ene Frank Mark aan de route geholpen heeft. Frank; kun je mij ook verder helpen?

  robhessels@hotmail.com

  Dank en hartelijke groet,
  Rob

 2. markleenheer1960@gmail.com

  Hallo lezers,

  Wie kan mij nog aan de route (als deze tenminste nog te lopen is) van de NS-wandeling, de Heuvelland 2 daagse. De NS heeft deze niet meer.

  Groet, Mark Leenheer
  markleenheer1960@gmail.com


  Ik heb de route inmiddels!
  Bedankt Frank

 3. KvandeVelde

  De wandeling is werkelijk prachtig. Na elke bocht zie je weer een nieuw oogverblindend plaatje. Er zijn veel vergezichten, mooie natuur, lieflijke dorpjes en in de lente veel ontluikende natuur. Veel bloesem van alle fruitbomen onderweg. In noorbeek weken we een klein stukje af om koffie met pruimenvlaai te eten in hét Brand café de Pley. De wandeling is heel goed aangegeven op een kleine uitzondering na. Op blz 15 wordt beschreven dat je 40 meter na een splitsing links moet houden. Daar is de markering weg. Santiago de compostella wordt daar wel aangegeven. Die volgen dus.

  Tip voor de wandelaar die de wandeling nog gaat maken: kijk verder naar overnachtingsmogelijkheden in Slenaken in plaats van direct het beschreven hotel te boeken zoals wij deden. Hotel Berg en Dal is vergane glorie met futloze eigenaren die de hoop hebben opgegeven. Een eigenaar deed zijn best, de ander was ronduit onvriendelijk. Ook het eten was niet geweldig. De lasagne werd geserveerd op een stuk aluminiumfolie.
  De bedden en het ontbijt waren wel goed.

  We hebben van de wandeling genoten!

 4. gjstraver

  Afgelopen weekend van 1-2 maart 2014 deze fantastische 2 daagse wandeling gelopen samen met een goede vriend van mij.

  De auto hadden we bij het eindpunt neergezet om vandaar uit met de trein via Maastricht naar Valkenburg af te reizen. Lekker om na twee dagen wandelen naar de auto toe te lopen.

  De eerste dag van Valkenburg naar Slenaken was erg pittig. Direct flink klimmen in Valkenburg. De voorgaande dagen was er veel regen gevallen en de ondergrond was erg zacht met veel bagger en dus erg glad. Verder zelf nog een zonnetje gehad en later wat bewolking en slechts 1 hagelbuitje.
  Geweldige mooie uitzichten en genieten van het landschap dwars door Zuid Limburg! We waren even vergeten dat het dit weekend carnaval was, maar daar hebben we niet veel last van gehad.
  In Slenaken valt niet veel te beleven (heerlijk rustig maar wel mooi hoor), maar biedt voldoende mogelijkheden om lekker te eten en te drinken.

  Na een goede nachtrust in Hotel Slenakervallei de volgende dag om 09:15 uur weer fris en fruitg aan de start (na een overigens prima ontbijt). Ook dit was een mooie wandeling en nu hadden we echt heel de dag gewoon zon.TOP!! Het plaatje Mheer was een van de hoogtepunten met zijn fraaie kasteeltje.

  Al met al een zeer mooie wandeling die ik iedereen kan aanraden!!!  De tweede dag

 5. Blaar

  Geweldige route, behoort tot de top vijf van Nederland. Zeker in lente of herfst. Herfstkleuren aangevuld met rood en blauw van de bessen. Veel vogels ook. Vooral over Middeleeuwse (vaak holle) wegen, door het landschap en weg van de moderne infrastructuur. Onderweg genoeg mooie plekken voor meegebrachte lunch, maar ook terrasjes op het goede moment. Dag 1 minder dan 10 pct asfalt, dag 2 iets meer. Dorpjes op dag 2 vallen wat tegen (gemoderniseerd door een Limburgse projectontwikkelaar), maar landschap blijft prachtig.

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
Steun ons