Hoeveel mensen lopen naar hun werk?

5 april 2018

Ook bij het CBS besteden ze aandacht aan de Wandel naar je werk-dag. Wat is het aantal verplaatsingen van en naar het werk? 

In feite lopen we in Nederland niet zo vaak naar ons werk. Vaker lopen we naar winkels (28%), voor het plezier (24,7%) of om naar sport/horeca/hobby (16,9%), school(10,4%) of op visite (9,2%) te gaan. 2016 werd van alle verplaatsingen van en naar het werk iets meer dan 4% helemaal te voet afgelegd. Afstanden tot één kilometer gaan voor bijna de helft lopend. Dit meldt het CBS op de derde editie van Wandel naar je Werk-dag op basis van recente cijfers over het verplaatsingsgedrag van inwoners van Nederland. 

De gemiddelde afstand van verplaatsingen die volledig te voet naar het werk gaan is 1,17 km. De meeste (volledige) loopkilometers worden gemaakt voor recreatieve doeleinden, gemiddeld bijna 2,7 kilometer per verplaatsing. Uiteraard is lopen vaker een onderdeel in de mobiliteitsketen, bijvoorbeeld omdat men naar de bus of trein loopt, deze kilometers tellen in dit geval niet mee. Dat zou lopen wel veel relevanter maken.

Meer weten over verplaatsingen in Nederland en het aandeel van lopen daarin? Lees dan verder bij het CBS

Steun ons