Holterberg

Terug naar forum overzicht

NS-wandelingen

Naar de routepagina
6reacties
Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Wandelmaatje65

  Op 11 april de trein genomen en samen met mijn vriendin en onze honden naar Nijverdal. Na een klein stukje door Nijverdal loopt al direct de bossen in. De honden aangelijnd, maar dat ging prima. Wat een mooie route en een afwisselende natuur. Wij hebben echt genoten (het weer was ook fraai, 18 graden), zelfs een stuk Pieterpad gevolgd. Op 3 km. vanaf station Holten aan de rand van de Sallandse Heuvelrug hebben wij lekker gegeten bij het Buitengewoon Holten. De Holtenberger burger is echt een aanrader.
  Een geslaagde dag en wij zijn de volgende wandeling al aan het uitzoeken.

 2. mariposa05071

  Vandaag de route vanuit Holten naar Nijverdal gelopen. Meestal de markeringen van het Pieterpad gevolgd. Een prachtige wandeling. Vanaf naast de N35 waren we het spoor bijster, maar omdat we bekend zijn in de omgeving konden we zelf de weg naar het station terug vinden.

 3. Webe13

  Ik heb de route 28-08-2015 gelopen.Vlak voor het uitzichtpunt Holterberg geeft de route een klein heidepaadje aan. Daar ben ik dus een klein beetje de mist in gegaan omdat er werkzaamheden waren en het paadje moeilijk te volgen was. Uiteindelijk met een omweg wel op het uitkijkpunt beland. Het uitstapje naar de begraafplaats was zeker de moeite waard. Kost alleen 800 meter heen en 800 meter terug aan extra meters. maar dat terzijde. Wat leuk was dat er in deze route af en toe melding gemaakt werd van een bankje. Ik ben een beginnend loper ( dit was mijn 5e route) en het valt mij op dat er op verschillende routes bijna geen melding gemaakt wordt van mooie rustplekjes/bankjes of op welke afstand je zit.

 4. RAppelo

  3 jaar lang werd er gewerkt aan een nieuw station en tunnel in Nijverdal. De NS-wandeltocht Holterberg werd al die jaren omgeleid en begint sinds april weer op het nieuwe station. Zaterdag 1 juni a.s. tijdens 'De Dag van de Bouw' kunt u een kijkje in de tunnel nemen. Van 10-16 uur, G. van der Muelenweg 1-01 (bouwlocatie combitunnel).

 5. Wandelnet

  De NS-wandeltocht Holterberg loopt vlak langs de Canadese begraafplaats, die een bezoek waard is.
  1.355 Canadezen, gevallen bij de bevrijding van Noord Nederland, zijn hier begraven. De Gemenebest oorlogsbegraafplaatsen over de wereld (2.500) zijn ontworpen door vooraanstaande architecten. Mooie tuinen met veel groen en kleurige bloemen moeten een vredige en rustige sfeer geven. Op elke oorlogsbegraafplaats is een groot stenen Opofferingskruis. Iedere militair wordt individueel herdacht en er is geen onderscheid in rang of stand. U komt bij de begraafplaats door bij paddenstoel 23670 naar links te gaan (zie ook het routekaartje).

 6. Wandelnet

  Al jaren is het spoor tussen station Nijverdal en het tijdelijke station Nijverdal West gesloten vanwege de bouw van een nieuwe Combitunnel. Vanaf november wordt het spoor in de nieuwe tunnel aangelegd. Als alles goed gaat, rijdt 1 april de eerste trein door de tunnel.

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
Steun ons