IJsselvallei (2-daagse)

Terug naar forum overzicht

NS-wandelingen

Naar de routepagina
6reacties
Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. TJD_de_Koning

  Een prachtige route om te lopen. Wij hebben beide trajecten op één dag gedaan. Na Deventer, richting Olst klopt de route (GPStrack, gedownload op 27-8-2017) niet meer. Na Deventer gaat de route langs de IJssel verder, dat pad is er niet meer en moet je een stuk verder een betonpad nemen. Aan het einde van dit betonpad (bij een kleine boomgaard) moet je absoluut niet de uiterwaard ingaan! Na twee kilometer heel hoog gras, loop je tegen een nieuwe waterpartij aan waardoor je niet verder kunt. Wij zijn teruggelopen naar de kleine boomgaard, en daar het pad genomen voor het huis langs, daar is de markering weer te vinden Vervolgens moet je echt de markering volgen en niet de GPStrack, daar is een wijziging in de route.

 2. spacer

  Schitterende route door de weilanden en langs de IJssel. Wel veel asfalt op de eerste dag. Verder heerlijke route.

 3. Sara58

  Is het bekend of de omleiding op de eerste dag nog steeds geldt?

  We willen met een deel van ons groepje evt. vanuit Voorst beginnen, dus het zou wel fijn zijn om dat te weten.

 4. MartinBerghoef

  Het Hanzestedenpad is het favoriete streekpad van Janneke, omdat we twee dagen willen wandelen kiezen we daarom voor de NS-wandeling IJsselvallei die de route van het Hanzestedenpad volgt. De route is zoals te verwachten, we volgen de loop van de IJssel van Zutphen naar Olst. Af en toe langs de rivier en af en toe er wat verder van af.

  We overnachten in het leuke Hanzestadslogement hotel De Leeuw. Het hotel heeft een samenwerking met Wandelnet en hierdoor goed ingespeeld op de NS-wandelaar. Zo is het prettig om niet te hoeven vragen om een lunchpakket, maar dat het direct wordt aangeboden.

 5. Wandelnet

  Net na Deventer wordt hard gewerkt in de uiterwaarden. Daarom is een omleiding aangebracht.

  Hoog water in 1993 en 1995 is aanleiding geweest om ook bij Deventer de IJssel meer ruimte te geven. Door in de uiterwaarden geulen te graven wordt ruimte gemaakt om tijdelijk extra hoeveelheden water af te voeren. Hierdoor neemt de kans op overstromingen af.

  In de Keizers- en Stobbenwaarden en Olsterwaarden wordt een geul gegraven over de volle lengte van het gebied en de dwarskades worden verwijderd. De geul heeft een breedte van ongeveer honderd meter. In het zuiden sluit de nieuwe waterweg aan op de jachthaven van Deventer, in het noorden op de plassen van de Hengforderwaarden.

  Ook wandelaars en fietsers krijgen ruimte om straks van de nieuwe riviernatuur te genieten.

 6. Lennie

  Mooie wandeling van twee dagen. Van Deventer naar Olst is in het begin een omleiding aangegeven, hier even lopen dwalen , maar na een stuk lopen en dwalen de markering weer gevonden.

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
Steun ons