Ik ging op reis en nam mee (terug)...

21 augustus 2015

Voor mij is altijd weer de vraag of het me lukt om mijn werk in de vakantie los te laten ;-) Maar door de branche waarin wij werken, valt dat niet altijd helemaal mee... Want als je -zoals ik- naar Oostenrijk op vakantie gaat, dan stort je je natuurlijk in een waar wandelparadijs.

Oostenrijk

Man, wat heb ik genoten van geweldige wandelingen. En precies alles wat we in Nederland niet hebben, gaf mij dat extra vakantiegevoel: bergen, uitzichten, sneeuwtoppen. Daar kunnen we weinig anders van leren, dan dat we ons 'unique selling point' (vlak land) ook best wat meer kunnen uitnutten.

Het viel me op hoe dit land zijn pijlen op wandelaars richt. Vanuit overheidswege; geweldige markering, fantastische paden en met bewondering heb ik gekeken naar de veetunneltjes en de houten brugjes die er voor zorgen dat je als wandelaar naar de overkant komt. Alle creativiteit wordt er op los gelaten en overal op korte afstanden. Tussen geiten en koeien door over mooie alpenweitjes, boerenlandpadregeling of niet. Maar ook de 'markt' is helemaal gericht op actievelingen; geweldige sportwinkels met een overdaad aan schoenen, rugzakken en wandelstokken, overal hutten waar je naar hartelust taarten en zelfgemaakte sapjes kunt nuttigen. Wandelaars overal welkom. En de profilering 'wandelparadies' werd meer dan waar gemaakt! Dat wandelen zit gewoon in de natuur van die Oostenrijkers: kunnen we best wat van leren in Nederland.

 

Hans Jonker

Het valt soms niet helemaal mee om weer op te starten op het werk als je op vakantie bent geweest. Dit jaar viel het me zwaar, omdat ik afgelopen weekend startte met de uitvaart van onze vrijwilliger Hans Jonker. Hij overleed heel onverwachts en laat een leegte achter. Natuurlijk voor zijn vrouw en gezin, maar zeker ook voor Wandelnet. Als belangenbehartiger in Gelderland, als beleidsvrijwilliger boerenlandpaden was Hans heel actief. Maar als oud-kamergenoot in Amersfoort en als mens is het gemis merkbaar...

Dus met nieuwe inspiratie, maar ook met de relativiteit van het werk ga ik deze week weer van start...

Ankie

Reacties op deze blog:

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.

Er zijn nog geen forumberichten over dit onderwerp.

Steun ons