Inspiratiedag padcoördinatoren en belangenbehartigers

22 maart 2013

Zaterdag 23 maart vindt de jaarlijkse inspiratiedag plaats voor alle padcoördinatoren en belangenbehartigers van Wandelnet. Thema van de dag is: 'jouw kijk op routes en knelpunten'.

600 vrijwilligers

Wandelnet heeft ruim 600 vrijwilligers. Ieder pad heeft een eigen padcoordinator en in elke provincie zijn vrijwilligers actief als belangenbehartiger. Op 23 maart komt een deel van de vrijwilligersgroep, namelijk bijna 60 padcoordinatoren en belangenbehartigers naar Amersfoort. Natuurlijk om elkaar (weer) te ontmoeten, maar ook om kennis uit te wisselen.

Thema: brillen

Wandelnet heeft een programma samengesteld met als rode draad: de verschillende perspectieven op wandelen en routes. Een wandelaar kijkt uiteraard met andere ogen naar een pad dan de padcoordinator zelf. Soms is het goed even een 'andere bril' op te zetten.

Pelgrimspad

Beleidsvrijwilliger Han van der Voet neemt zijn collega-vrijwilligers mee in 'zijn kijk' op het Pelgrimspad. Vanuit de planologie een continue zoektocht naar aantrekkelijke routes in een omgeving die verandert door nieuwbouw, infrastructuur en de opwaardering van autowegen. Kees de Heer geeft een lezing met een aansluitende begeleide wandeling over 'landschapsbrillen'. Een methode die als inspiratie kan dienen voor onze vrijwilligers.

Kwaliteit

Natuurlijk is er ook volop ruimte om praktijk-ervaringen onderling uit te wisselen of gewoon even bij te praten. En alles om de kwaliteit van Nederland als wandelland te behouden en versterken!

Steun ons