Internationale routes

Terug naar forum overzicht

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Caersbart

  Op mijn website http://www.caersbart.be heb ik verslagen, foto's en filmpjes over mijn meerdaagse wandelingen in Zweden, Frankrijk, Nederland, België, Schotland, Luxemburg,... neem gerust een kijkje.

  Wandelgroeten, Bart

 2. DionW

  We willen eind april een aantal dagen in Toscane gaan wandelen. Wie heeft suggesties voor een mooie meerdaagse wandelroute in Toscane?

 3. adrieberg

  Wie heeft afgelopen jaar de vierdaagse van Mallorca gelopen? Graag zou ik jullie ervaring willen horen en misschien hebben jullie wat tips.Alvast bedankt

 4. adrieberg

  Wie heeft afgelopen jaar de vierdaagse van Mallorca gelopen? Graag zou ik jullie ervaring willen horen en misschien hebben jullie wat tips.Alvast bedankt

 5. ambigirl

  In het weekend van 30-31 januari zijn we begonnen met de GR5. Nu viel ons op dat vooral de bewegwijzering vanaf Hoek van Holland tot ongeveer Staelduinse Bosch heel summier is en we veel moesten terugvallen op de GPS-track want op de wit-rode tekens ter plaatse konden we niet vertrouwen.Misschien toch wat extra tekens bijschilderen op kruispunten?

 6. schuttermajoor

  In de eerste helft van december ben ik, samen met mijn hond, in twee etappes langs de GR5 van Goedereede naar Bergen op Zoom gelopen. Bij de eerste etappe was het nevelig koud en winderig, bij de de tweede etappe niet zo koud, maar aanvankelijk bewolkt en regen, later zon om toch weer bewolkt te eindigen. De GR5 gaat heel veel over grasdijken waarbij je ook over veel hekken moet gaan. Maar met een hond mag je op een enkele uitzondering na helemaal niet op die dijken komen en moet je een alternatieve route over polderwegen en fietspaden zoeken. Maar ondanks het matige weer en de noodzaak om de meeste dijken te mijden heb ik zeer genoten van het traject tussen Goedereede en Bergen op Zoom. Voor andere wandelaars met hond is informatie over hindernissen en alternatieven (ook van het traject tussen Hoek van Holland en Goedereede) te vinden op http://home.kpn.nl/wedelman/wandelenmetjehond/gr5.html .

 7. schuttermajoor

  Op dit moment is de status van het Nederlandse deel van de GR5 tussen Hoek van Holland en Bergen op Zoom heel onduidelijk. Het gidsje van het Kustpad deel 1 geeft kaartjes en beschrijving. Maar eigenlijk is het voor de helft geen onderdeel meer van het Kustpad. En op de website van Wandelnet worden de tracks van het Nederlandse deel van de GR5 in zijn geheel bij de Internationale routes gepresenteerd (overigens op de website via de menustructuur nauwelijks of niet te vinden). Zou het dan maar niet beter zijn de GR5 als een volledig zelfstandige route te presenteren, bijvoorbeeld onder de oude naam Deltapad? Op de website zou om te beginnen in het overzichtskaartje van het Nederlands Kustpad deel 1 de tak naar Bergen op Zoom weggehaald moeten worden. Want daar zijn niet de tracks naar Bergen op Zoom te vinden. Overigens zou ik in overweging willen geven de GR5 te laten beginnen/eindigen in de Europoort bij de aanlegsteiger Pistoolhaven van de Fast Ferry uit Hoek van Holland, met een route via de Brielse Dam van/naar Oostvoorne. Dat scheelt op weg naar en van Nice toch ongeveer 30 kilometer.

 8. janverhagen

  In 2008 zijn we in Hoek van Holland gestart met de Europese wandelroute E8. Elk jaar een stuk, met als voorlopig einddoel: Wenen.
  In 2013 hebben we Crailsheim bereikt. Ofwel: Beieren ligt aan onze voeten.
  De camera reist mee. Op onze website
  www.verhagen-bakker.nl/e8tube.htm
  krijg je een aardig beeld van deze trektocht.

 9. aqdennis

  Op het traject Bergen op Zoom - Essen(B) vallen een aantal zaken op in de signalering voor de GR5, vooral tussen BoZ en Wouwse Plantage:

  - Op de LAW wegwijzer heeft de gemeente helaas het straatnaambord "Boslustweg" zo'n beetje voor de GR5 aanduiding richting Nice geplaatst waardoor de aanduiding Nice en de afstand niet leesbaar zijn (en dus ook niet fotografeerbaar. Jammer...
  - Bij Molenzicht moet je rechts afslaan weer richting de Boslustweg, maar de aanduiding bij Molenzicht op de boom is nauwelijks nog zichtbaar
  - Terug op de Boslustweg is het niet duidelijk of je nou de weg moet blijven volgen of het ruiterpad moet nemen.
  - Het laatste deel van de Nieuwe Dreef is priveweg en dus moet je daar omheen. Er staat echter geen aanduiding, en ook op het verdere stuk tot aan de Plantagebaan staan er weinig aanduidingen en ook nog vaak op de achterkant van de paaltjes die daarvoor zijn neergezet. Je moet dus achterom kijken om te weten of je nog goed zit.
  - Na het oversteken van grote weg naar Wouwse Plantage kom je bij een boerderij uit waar je langs loopt. Vervolgens is er een t-splitsing waar wel een GR5 aanduiding is, maar niet of je nou links of rechts moet gaan. Wij zijn rechts gegaan, dat bleek later verkeerd te zijn.

 10. SuzanneV

  Op Facebook ben ik een community begonnen voor het uitwisselen van informatie over de E11. Deze route volgt in Nederland het Marskramerpad en loopt vervolgens door Duitsland en Polen. De route moet uiteindelijk doorlopen tot Moskou, maar dat is helemaal pionieren! Heb je interesse, loop je zelf de E11, like http://www.facebook.com/E11.EuropeesLAW?ref=hl en deel mee in de informatie en het netwerk!

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
Steun ons