Irma Kaandorp neemt afscheid van NS-Meldpunt

Jarenlang werd het NS-Meldpunt bemenst door Ton Goes en Irma Kaandorp. Samen handelden ze meldingen af die binnenkwamen op meldpuntwandelen.nl. Althans, alleen de meldingen die betrekking hadden op de NS-wandelingen. Irma deed de ene helft van de routes, Ton de andere. Opmerkingen van wandelaars stuurde zij door naar de contactpersoon van de betreffende wandeling. Vaak moest er een markering worden bijgewerkt of een stukje tekst worden aangepast. Een enkele keer was er een barricade op de route en dan moest je meteen aan de slag, door de route bijvoorbeeld tijdelijk om te leiden. 'Heel leuk om hier mee bezig te zijn', zegt Irma. 'Ik heb zo heel wat NS wandelingen leren kennen!!! En ben ze natuurlijk ook zelf gaan lopen.' Natuurlijk werd dat weer teruggekoppeld naar de wandelaar, en dan was de melding afgehandeld.

In de loop van 2017 kreeg Irma het steeds drukker met haar baan en kwamen de werkzaamheden voor het Meldpunt in de knel. Als je het goed wilt doen, moet je gemiddeld zo'n vier per week besteden aan de meldingen. En dat lukte niet meer. Als je dan eindelijk vrij bent van je werk, wil je niet achter de computer kruipen, maar lekker naar buiten om te wandelen!

En zo namen Ton en Sietske (coördinator NS-wandelingen) afgelopen zomer afscheid van Irma. Met taart natuurlijk. En een grote bos bloemen. Dat kwam goed uit, want ze had net een cursus bloemschikken gedaan. 'Die bloemen ga ik straks even opnieuw rangschikken in de vaas, hoor', vertelde ze enthousiast.

Irma blijft gelukkig wel actief als vrijwilliger voor Wandelnet, ze wil graag betrokken blijven. Zo nu en dan controleert ze een NS-wandeling: klopt de beschrijving, zitten alle markeringen nog op de goede plek? Zo heeft ze dit najaar de Utrechtse Heuvelrug nagelopen, een van de populairste NS-wandelingen. Ze vindt het wel jammer om afscheid te nemen: ' Heel jammer, maar wie weet meld ik me als ik 'uitgewerkt' ben weer aan, alhoewel, dat duurt nog hééél erg lang.....'

De taken van Irma zijn inmiddels overgenomen door Martin Berghoef, geen onbekende voor Wandelnet. Voorheen hield hij zich bezig met de NS-wandelingen op website. En zo is het NS-Meldpunt gelukkig weer goed bemand. Laat de meldingen maar komen!

Irma Kaandorp neemt afscheid van NS-Meldpunt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Irma Kaandorp/Sietske de Vet (coördinator NS-wandelingen bij Wandelnet)/Ton Goes bij het afscheid van Irma

Henrie van Zoggel

Steun ons