Jaarvergadering ERA en start Eurorando

5 oktober 2015

jaarvergadering ERAstart EurorandoDe European Ramblers’ Association (ERA) hield 24 - 26 september haar jaarvergadering in Bratislava. Daar werd ook het startsein gegeven voor “Eurando” het vijfjaarlijkse, Europese wandelevenement. Rob Franssen, secretaris van Wandelnet en lid van het presidium van ERA, was erbij aanwezig.

Jaarvergadering ERA

Op vrijdagochtend namen de aanwezigen deel aan de ‘know how sessions’. Daarbij werd informatie uitgewisseld over “Leading Quality Trails”, “Leading Quality Regions, de Europese routemarkeringen, de Lange-Afstand-Wandelroute E12 en de start van de vijfjaarlijkse Eurorando. Zaterdagochtend was het tijd voor de officiële jaarvergadering van de ERA. Het bestuur van de ERA nam afscheid van Rob Fransen omdat hij twee termijnen van vier jaar heeft volgemaakt en daarmee niet meer herkiesbaar was. In zijn plaats werden twee nieuwe mensen in het bestuur benoemd: Bárbara Brandão uit Portugal en Boris Mićić uit Servië. ’s Middags was er tijd ontspanning en maakten de deelnemers een boottocht op de Donau of namen deel aan een kasteel- en wijnkelderexcursie in Pila.

Eurorando in Zweden

De zondag stond in het teken van de start van de Eurorando. Dit vijfjaarlijks Europees wandelevenement is 11 - 17 september 2016 in het Zuid-Zweedse Skane. Wandelaars kunnen in die week hun hart ophalen aan tal van bijzondere, georganiseerde wandelingen. De Zweedse organisatie hoopt ongeveer zevenduizend wandelaars uit heel Europa te ontvangen. Deelnemen aan de Eurorando kan in groepsverband maar ook op individuele basis. Zin om mee te doen? Op Euroranda 2016 vind je alle informatie.

Losse Eurorando wandelingen

In aanloop naar de Eurorando in Zweden organiseren verschillende landen losse Eurorando-wandelingen. De spits werd afgebeten door een wandeling op 27 september, in aansluiting op de ERA vergadering. Ruim 600 wandelaars uit verschillende landen liepen samen een prachtige tocht over het drielandenpunt van Slowakije, Tsjechië en Polen. Daartussen natuurlijk ook Rob Franssen van Wandelnet. Ook eens wandelen in internationaal gezelschap? Ga naar het overzicht voor alle losse Eurorando wandelingen.

De eerste Eurorando was in 2001 in het Franse Straatsburg. De jaarvergadering van de ERA in 2016 is in Zweden en de jaarvergadering van 2017 in Roemenië. Wandelnet is aangesloten bij de ERA.

Foto: Rob fransen (l.) op het drielandenpunt tijdens de Eurorando wandeling

Steun ons