Jaarvergadering European Ramblers' Association

29 september 2016

lis Nielsen ERAWandel-innovaties, leren van elkaar, E-routes en Leading Quality Trails. Het zijn belangrijke onderwerpen binnen European Ramblers' Association (ERA), zegt voorzitter Lis Nielsen. Wandelnet sprak met haar in het Zweedse Hässleholm.

sociale media en app's

In september was de ERA in het Zweedse Hässleholm bijeen voor haar jaarlijkse vergadering. Belangrijk onderdeel van het programma was het uitwisselen van informatie over het gebruik van sociale media en app’s. Van het Kullaleden, onderdeel van het Zweedse Skåneleden, werd een app getoond die ook informatie biedt aan blinden en slechthorenden. Met de resolutie “Open up Europe’s Natural Environment!” wijst de ERA op het belang van vrije toegang tot de natuur. Voorzitter Lis Nielsen: “De vrije toegang tot de natuur lijkt telkens weer ergens onder druk te komen te staan. Dan weer in het ene en dan weer in het andere land. Wandelaars in heel Europa vinden gratis toegang tot de natuur en afspraken over de verantwoordelijkheid voor en onderhoud van paden erg belangrijk”.

Eurorando

Ook de Eurorando, het vijfjaarlijkse wandelevenement van de ERA vond dit jaar plaats in Zweden. Voor de ERA een belangrijk evenement, volgens Lis Nielsen. “Er komen 3000 wandelaars naar Skåne, uit 15 verschillende landen. Skåne heeft zich met het evenement heel goed als wandelbestemming kunnen profileren Met een evenement als Eurorando willen we al die mensen laten beseffen dat ze onderdeel zijn van een grote Europese wandelcommunity.

Keurmerken

In de ERA zijn zestig organisaties verenigd, uit 32 Europese landen. De ERA heeft twee keurmerken: de internationale E-routes en de nationale Leading Quality Trails.

Lees hier het hele interview met Lis Nielsen.

 

Foto (Marc Onnen): Lis Nielsen (rechts) in gesprek met Britta Schmidt

Steun ons