Jufferpad is 100ste Klompenpad

7 juni 2017

100ste Klompenpad JufferpadBij Renswoude is het Jufferpad geopend. Een mooie mijlpaal, want het is het 100ste Klompenpad.

100ste Klompenpad

Op woensdagmiddag 31 mei opende Landschap Erfgoed Utrecht onder grote belangstelling het Jufferpad. Een mijlpaal, want het is het 100ste Klompenpad. Dhr. Van den Berg, loco-commissaris van de Koning in Utrecht, dhr. Cornielje, commissaris van de Koning in Gelderland en dhr. Ter Maten, loco-dijkgraaf Waterschap Vallei en Veluwe verrichtten de officiële openingshandeling

Jufferpad

Het Jufferpad is een rondwandeling van 16 kilometer door het mooie buitengebied van Renswoude en Veenendaal, over oude en nieuwe landgoederen en langs forten en kastelen. Startpunt is het fort aan de Buursteeg in Buursteeg. De roze markering in de vorm van een klomp wijst je de weg.

Wandelboek

Samen met het nieuwe Klompenpad werd ook 50 nieuwe Klompenpaden van columnist Wim Huijser en fotograaf Willem van Leuveren gepresenteerd. Een boek met wandelverhalen opgeluisterd met foto’s van de routes, gedichten, recepten en schetsen van het landschap.

Routenetwerk

Stichting Landschapsbeheer Gelderland en Landschap Erfgoed Utrecht openden het eerste Klompenpad in 2002. Nu, vijftien jaar later, is het uitgegroeid tot een routenetwerk met 100 Klompenpaden. Klompenpaden gaan zoveel mogelijk over onverharde paden, boerenland en historische tracés.

Steun ons