Wethouder ontvangt Kanskaart ‘Apeldoorn te Voet’

25 juli 2013

Kanskaart Apeldoorn te VoetWandelnet heeft aan wethouder Olaf Prinsen van de gemeente Apeldoorn de Kanskaart ‘Apeldoorn te Voet’ uitgereikt. Op deze Kanskaart zijn mogelijke wandelroutes vanuit het centrum van Apeldoorn naar het buitengebied geschetst.

In mei 2013 heeft de gemeenteraad de structuurvisie ‘Apeldoorn biedt ruimte’ vastgesteld. Hierin geeft Apeldoorn aan dat het een buitenstad wil zijn waar het prettig wonen is. Met fiets- en wandelverbindingen naar de buitengebieden, zoals de Groene Mal, wil de gemeente de omgevingsbeleving aantrekkelijker maken.

Wandelnet heeft eerder voor de stad Utrecht een concept bedacht waarbij wandelroutes vanuit het centrum naar het buitengebied zijn ontwikkeld: Utrecht te Voet.

Met de hulp van twee studenten van Hogeschool Saxion hebben we nu ook gemeente Apeldoorn laten zien wat aantrekkelijke routes zijn naar het buitengebied. Je hoeft namelijk niet altijd langs drukke wegen te wandelen om de stad uit te komen. Er zijn genoeg alternatieven, waarbij je loopt door rustige woonwijken, parken en plantsoenen.

Uit de vele routes van de Kanskaart is een top 3 samengesteld: een route naar het noorden die aansluit op de Klompenpaden, een route richting het oosten (Weteringse Broek) en een route richting het Beekbergerwoud. Deze routes zullen we met hulp van vrijwilligers verder gaan uitwerken.

Foto: Wethouder Prinsen ontvangt symbolisch de Kanskaart Apeldoorn te Voet

Steun ons