Kennemerduinen

Terug naar forum overzicht

NS-wandelingen

Naar de routepagina
3reacties
Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
  1. jwmgulickx

    Mooie route door een afwisselend duinlandschap en met een stukje strand als extraatje (als je naar Zandvoort loopt, heb je een groter stuk strand). Wij hebben de route van Santpoort naar Overveen gelopen op 22 mei 2018. Een mooie dag in mei is bij uitstek geschikt voor deze wandeling. Nog niet te heet en veel bloeiende meidoorns.

  2. Webe13

    Verrassende wandeling. Hoewel een redelijk korte afstand zwaar door alle zandpaden. Ik ben wel een natuurliefhebber maar geen -kenner en vroeg mij af wanneer het gebied in bloei staat want er is best wel een verscheidenheid aan begroeiing. Wanneer je links af het strand op draait dan loop je een stuk over het nudistenstrand. Wanneer je de route naar Overveen loopt dan moet je bij strandpaal 60-500 eraf. Om te kunnen zien welke paal dat is moet je door het rulle zand ( en langs de nudisten) terwijl het op de vloedlijn makkelijker lopen is. Volgens mij is het de 3e paal ( met de oranje bovenkant) omdat je met 59-500 begint en de palen staan om de 500 meter. Ik persoonlijk vind het gedeelte na het passeren van het duinpaviljoen Parnassia wat onduidelijk aangegeven. De aanduiding " U volgt nu geruime tijd een blauwe route" geeft ten onrechte het gevoel dat de aanwijzingen later op de route komen terwijl dit niet is. Ik denk dat er moet staan U GAAT geruim tijd een blauwe route volgen. ( mijn persoonlijke mening). Een wandeling zeker voor herhaling vatbaar

  3. MartinBerghoef

    De route slingert door Nationaal Park Zuid-Kennemerland, bestaand uit duinen, landgoederen en strand. Over de landgoederen Duin- en Kruidberg en Midden Herenduin wandel je richting Kennemerduinen en strand. Bij Parnassia kun je kiezen uit twee routes: over het strand naar station Zandvoort (15 km) of via de Kennemerduinen naar station Overveen (16 km).

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
Steun ons