Kies het Mooiste Natuurgebied van Nederland

17 oktober 2016

Mooiste Natuurgebied van NederlandDertien natuurgebieden strijden om de titel 'Mooiste Natuurgebied van Nederland'. Welk gebied kies jij als wandelaar?

Stemmen

Wandelend over de LAWs en Streekpaden kom je vaak door prachtige natuurgebieden. Grote kans dat je ooit wel eens wandelde in één van de 13 natuurgebieden die nu genomineerd zijn voor de titel 'Mooiste Natuurgebied van Nederland'. Kijk op het kaartje waar ze liggen. Welk natuurgebied vind je de mooiste? Je kunt tot uiterlijk 31 oktober 13.00 uur je stem uitbrengen via Mooiste Natuurgebied.

Genomineerden

De genomineerde natuurgebieden verschillen van aard; je kunt kiezen uit gebieden met bos en heide maar ook met duinen en zee. Laat je stem maar horen! De 13 genomineerden zijn: NLDelta Biesbosch – Haringvliet, Nationaal Park Drentsche Aa, De Friese WIJlanden, GrensparkLimburg, Nationaal Park Heuvelrug, Nationaal Park Hollandse Duinen, Nationaal Park Nieuw Land, Nationaal Park Oosterschelde, Saba en omringende zee, Van Gogh Nationaal Park, De Veluwe, Het Nederlandse Waddengebied en Weerribben – Wieden. Op Mooiste Natuurgebied vind je meer informatie over alle gebieden.

Uitslag

De uitslag wordt op de avond van 31 oktober bekend gemaakt. De drie gebieden met de meeste stemmen ontvangen elk een bedrag van maximaal 300.000 euro om te investeren in kwaliteitsverbetering van hun gebied. De winnaars worden de komende jaren ook in binnen- en buitenland gepromoot als iconen van de Nederlandse natuur.

Jury

De genomineerden zijn door een vakjury onder leiding van professor Pieter van Vollenhoven geselecteerd uit in totaal 22 inzendingen.

Steun ons