Krijtlandpad vernieuwd

4 mei 2015

KrijtlandpadVrijwilligers van Wandelnet markeerden dit weekend een nieuw gedeelte van het Krijtlandpad, het 90 km lange Streekpad door het Limburgse Heuvelland. Het traject van de route is namelijk aangepast.

Het Krijtlandpad loopt bij Wolfhaag (bij Vaals) niet langer meer over verharde weg, maar dwars door het prachtige natuurgebied van Stichting Ark. Wandelaars zijn erg blij met deze verbetering: “Echt iets voor de mensen die op zoek zijn naar rust en natuur.”

Door de wijziging is er meer natuur op de route. Wandelaars lopen nu ongestoord door het hoge gras en langs de rustig grazende, zwarte Hooglanders. Het struingebied kan in sommige jaargetijden wel erg nat worden. In dat geval kan de wandelaar nog altijd de oude route lopen.

Dit weekend hebben vrijwilligers van Wandelnet (tevens van de ANWB) niet alleen nieuwe markeringen op het verbeterde traject aangebracht, maar ze hebben ook meteen alle geel-rode markeringen van het Krijtlandpad gecontroleerd. Verkleurde stickers zijn vernieuwd, voorhangend struikengewas is weggehaald en omver gereden bermpaaltjes met markeringen zijn weer overeind gezet. De route ligt er nu weer piekfijn bij voor het zomerseizoen.

Het Krijtlandpad wordt in de loop van het jaar nog op een aantal plaatsen verbeterd. Deze zomer worden plannen uitgewerkt voor aanpassing van de etappe Valkenburg - Maastricht.

Steun ons