Krijtlandpad

Terug naar forum overzicht

Krijtlandpad SP 7

Naar de routepagina
34reacties
Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. lekkerbierke

  3 augustus j.l. hebben mijn vrouw en ik het Krijtlandpad uitgelopen.De route is werkelijk prachtig!Afgelopen week hebben we van Vaals naar Maastricht gelopen.De routewijziging vanaf de Geulhemermolen gaat op zich prima, maar als je de (stalen)trappen hebt beklommen?moet je boven linksaf richting de groeve.
  Na de groeve richting Amby waren we de weg kwijt,want wij kwamen via de Bodemsweg Amby binnen.Terwijl we onderweg op "de verkeerde" route nog aanwijzers tegenkwamen.Een vriendelijke man heeft ons uiteindelijk toch even op het goede" spoor" gezet.Het boekje is wat gedateerd,maar hulde verder voor de pad-coördinatoren!
  Limburg,wat ben je mooi!

 2. Team Wandelnet

  Beste Gijs en Anna,

  Bedankt voor de melding. Ik zal het doorsturen naar het bureau en dan zal het uit de adressenlijst verwijderd worden.

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnet

  Het volgende L&O adres is niet meer beschikbaar.

  Mevr. A. Scheffers, Bosstraat 85, 6291 CG Vaals T: 043 - 306 38 35

  Ik belde vanavond op om dit adres te reserveren. Maar dat is al sinds een paar jaar niet meer beschikbaar. Hierbij het verzoek om dit adres uit de wijzigingenlijst te halen.

  Mvg Gijs Franken

 3. gijsenanjafranken

  Het volgende L&O adres is niet meer beschikbaar.

  Mevr. A. Scheffers, Bosstraat 85, 6291 CG Vaals T: 043 - 306 38 35

  Ik belde vanavond op om dit adres te reserveren. Maar dat is al sinds een paar jaar niet meer beschikbaar. Hierbij het verzoek om dit adres uit de wijzigingenlijst te halen.

  Mvg Gijs Franken

 4. Brigitte

  Wat een fantastisch pad! We hebben hem gelopen vanaf 28 december tot en met 1 januari 2017. Heel Nederland in de mist en wij hadden iedere dag strakblauwe lucht en windstil , rijp op de velden en schitterende uitzichten.
  Overnachtingen waren ook prima, hebben geslapen in Eijsden, Slenaken Vaals en Valkenburg.
  Dank aan alle vrijwilligers die dit pad onderhouden.

 5. Caersbart

  Hallo allemaal,

  Ik heb afgelopen weekend het eerste deel van de GR 128 van Aken (Dui) naar Wissant (Fra) gewandeld in twee dagen. Ik liep van Aken naar Maastricht en een deel van de route ging over het Krijtlandpad. Prachtige wandeling in een prachtige streek.
  Op mijn wandelblog http://www.caersbart.be heb ik een verslagje geschreven met foto's over de tocht.

 6. JAM

  Afgelopen week gehele route in 4 dagen gewandeld. Minicamping Fam. Jacobs, in Wittem bestaat al jaren niet meer. Belangrijk te weten als je het boekje volgt (nr 37, kaart 12). Alternatief is de camping Gulperberg in Berghem.

 7. ronaldw

  Goedendag,
  we hebben in de laatste week van april 2016 een deel van het Krijtlandpad gelopen te weten: Berg en Terblijt - Valkenburg - Gulpen - variant naar Slenaken - Epen - Vaals.

  Zowel de GPS track gevolgd (handig!) als ook de bordjes.
  Allereerst hartelijk dank voor alle betrokkenen voor het opzetten en onderhouden van deze wandelroute! route valt over het algemeen heel goed te vinden.

  De eerder gemelde situatie rond Wolfhaag klopt. Als je uit de richting Epen komt is het lastig om bij het betreden van het veld met de runderen vast te stellen waar je nou het weiland weer uit moet. Ons is gebleken dat het "overstapje" aan de andere kant van het weiland verleidelijk is maar niet gebruikt moet worden. Je moet langer in het weiland met de runderen blijven lopen (door de "haag") tot je bij een hekje vlakbij de Gemmenicherweg komt. Een bordje met een pijl naar links zou bij dat overstapje (dat je dus NIET moet gebruiken) zeker helpen.

  Daarnaast was toen wij door Valkenburg kwamen, de Van Meijlandstraat afgesloten wegens instortingsgevaar. Dit is het voetgangerspad tussen Daalhemerweg en Neerhem achter de kasteelruine. Geen groot probleem (als je weet waar je heen moet), je loopt de andere kant langs de ruïne door het o-zo gezellige centrum van Valkenburg...

  Tot slot: ten oosten van Epen (als je de Geul over bent), wijkt de GPS route af van de bordjesroute. Wij hebben de bordjesroute gevolgd - ik denk dat daarmee een leukere (minder asfalt) en wellicht ook gelijkmatigere (om de hele stijle stukken) route volgt. Je komt vanzelf weer op de GPS track gericht dus voor de GPS lopers het advies om de bordjes hier te volgen.

  Mvg,

  Ronald Wielink

 8. Belle

  Prachtige route, goede mogelijkheden om onderweg te kamperen. Direct aan de route is de nette en mooie Camping vandenBooren bij Vijlen maar ook het rustige en prachtig gelegen NTKC terrein bij St Geertruid, beide campings zijn zeker een bezoek waard. Het NTKC terrein is een echt tenten terrein, met een kampvuurkuil. Wandelaars zijn daar welkom.

  Je moet toch lid zijn van de NTKC om er te mogen kamperen?! Ik zou er als niet-lid niet van uitgaan. Net wie je treft als kampbaas die dag. En bij de NTKC zijn ze erg van de regels.

 9. Belle

  B&B Keutenberg (www.keutenberg.nl) ligt op 1250 meter van de route richting Schin op Geul in het gehucht Keutenberg.


  Helaas stelt deze B&B op hun site een afname van 2 nachten verplicht en valt dus af voor wie het Krijtlandpad in een lang weekend wil lopen.

 10. YolandadeBoer

  Beste Ecross en andere wandelaars,

  De route van het Krijtlandpad bij Wolfhaag is inderdaad gewijzigd. Deze loopt nu door het Struingebied van de Stichting ARK. De oude route blijft als variatie beschikbaar, omdat in natte tijden het struingebied nogal modderig kan zijn.
  In het struingebied is markering aangebracht en deze zal binnenkort nog worden aangepast, omdat het wellicht niet overal duidelijk genoeg is. Het markeren in zo'n natuurgebied blijft een uitdaging, bij gebrek aan palen etc.
  De route door het struingebied biedt prachtige vergezichten!

  Ik hoop dat deze informatie wat licht op deze zaak werpt?

  Vriendelijke groet,
  Yolanda de Boer
  Padcoördinator Krijtlandpad

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
Steun ons