Lange afstand wandelen

Terug naar forum overzicht

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. kajeel

  Gisteren zijn we in Bergen aan Zee begonnen. We zijn zeer ervaren LAW-lopers maar het stuk tot Schoorl heeft ons veel problemen gegeven. Wat moeten wij in hemelsnaam met omschrijvingen als 'na zoveel meter rechts afbuigen'. Alsof wij met een meetlint lopen.
  Waarom geen routebeschrijving zoals gebruikelijk is in alle LAW gidsen.
  Deze route geeft ons veel onnodig zoeken en met elkaar ook wel enige kilometers verkeerd lopen opgeleverd. Ook de markeringen waren verwarrend. Zelfs eenmaal stond een markering meters voorbij een splitsing, terwijl wij dachten, dat die bedoeld was voor een volgende splitsing. Was het nu het Trekvogelpad, het kustpad of toch het Groot Frieslandpad. Het tweede stuk tot Dirkshorn was veel beter.
  Kortom: Bergen aan Zee naar Schoorl op deze manier geen aanrader.
  Kees Lugtmeier

 2. YolandaEntius

  Ik kan de app maps 3d niet vinden in de appstore. Hoe heet die app precies?

 3. Team Wandelnet

  Beste Rike,

  Het Grebbeliniepad is niet een Streekpad van Wandelnet en daarom wordt het niet weergegeven.
  Alleen de paden met wit/rood markering (LAW's) en geel/rood markering zijn eigendom van Wandelnet en worden door vrijwilligers van Wandelnet onderhouden.

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnet


  Beste wandelnet,

  Van het Grebbeliniepad is al in mei 2014 een nieuwe druk verschenen, maar op jullie website en webwinkel staat dit mooie Streekpad niet.
  Hoe kan dit nu?

 4. Rikie

  Beste wandelnet,

  Van het Grebbeliniepad is al in mei 2014 een nieuwe druk verschenen, maar op jullie website en webwinkel staat dit mooie Streekpad niet.
  Hoe kan dit nu?

 5. mvdzee

  @lekkerbierke
  Ik gebruik voor hiking en wandelen de app Maps 3D. Je kan in deze app GPX bestanden inlezen (ook te downloaden op Wandelnet). Vaak bewerk ik de gedownloade GPX-bestanden eerst nog op mijn PC met het gratis programma Routeconverter voordat ik ze op mijn iPhone in Maps 3D inlees. Met name in het buitenland kan dat handig zijn. Ook kan je in Routeconverter makkelijk een route omdraaien: makkelijk als een route van Noord naar Zuid is aangegeven maar je hem van Zuid naar Noord wilt lopen.
  Het voordeel van Maps 3D is dat je thuis (gratis) openstreetmap kaarten kan downloaden in de app, zodat je onderweg geen dataverkeer (kosten/slechte verbinding) nodig hebt.
  Sinds ik Maps 3D gebruik, gebruik ik steeds minder de boekjes. Ook is het ontbreken van routemarkeringen niet echt een probleem meer omdat je kan vertrouwen op de routeinfo op de telefoon.
  Helaas is Maps 3D niet verkrijgbaar in een Android versie zie ik nu. Er zijn wel Android alternatieven: Locus Maps van Asamm Software of OruxMap van Jose Vazquez. Ik heb echter zelf geen ervaring met deze Android apps.

 6. lekkerbierke

  Ik vraag mij af of er ook een app te downloaden is voor android voor het Drenthepad. Het boekje wat als laatst is uitgegeven in 2009 is niet meer van deze tijd.

 7. Miek

  Ik maak veel gebruik van deze site om te lopen etappes van LAW's en streekpaden te plannen. Het is heel prettig dat je gemakkelijk de afstanden kan zien. Komt er in de toekomst nog een mogelijkheid om te kiezen voor de omgekeerde looprichting? Een noord-zuid-pad loop ik liever van zuid naar noord i.v.m. de zon, het Noaberpad bijv. is alleen van noord naar zuid te bekijken. Natuurlijk kom je er met optellen en aftrekken ook wel uit, maar het zou wel makkelijk zijn.

 8. ElvO

  Wij zijn de afgelopen week gestart met het vervolg van het Marskramerpad. Na Bad Bentheim heet het de Handelsweg. Feitelijk overlappen het Marskramerpad en de Handelsweg elkaar flink. Je kunt doorlopen naar Osnabrück. (110 km). Het pad is zeer de moeite waard en behoorlijk bewegwijzerd. We hadden de route ook in de GPS en dan is fout lopen eigenlijk onmogelijk. De route is prachtig en zeer rustig. Van harte aanbevolen. Overnachtingsplaatsen zijn er genoeg. Ook zijn er kaarten van de hele route te krijgen. Misschien niet zo bekend, dus daarom maken we er graag een beetje reclame voor.

 9. ElvO

  Wij wachten ook op dat boekje. Volgens Stanley en Livingstone in Den Haag wordt het boekje herdrukt, maar het is onduidelijk wanneer.

 10. Wandelnet

  Beste 'theoreus',

  welk pad bedoel je precies?

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
Steun ons