Langs de rand van Nederland in 80 dagen

26 juni 2015

grenspaal op Grenslandpad“Ik verlaat mijn comfortabele thuis en ga al lopend het avontuur aan. Met een stevige portie goede zin en conditie wil ik met zo min mogelijk bagage mijn reis volbrengen”. Fotograaf Dolph Cantrijn gaat op pad en loopt de komende zomer in 80 dagen langs de rand van Nederland.

Loop een stukje mee

Nee, naar Santiago de Compostella wilde fotograaf Dolph Cantrijn niet. Maar een lange wandeling moest het wel zijn. Het werd een tocht langs de rand van Nederland, een afstand van ruim 1600 kilometer. Hij zal de hele route, geheel in de traditie van Jules Verne, in 80 dagen gaan lopen. Onderweg maakt hij foto’s en luistert hij graag naar de verhalen van de mensen die zijn pad kruisen. Wil je een dagje met hem meelopen of bied je hem een slaapplaats aan? Binnenkort is zijn website volgdolph.nl  actief, daar staat de planning voor de tocht en vind je gedurende de wandeling  zijn foto’s en verhalen.

Start

Dolph Cantrijn start zijn wandeling op vrijdag 31 juli om 11 uur bij café De Grens, op de grens tussen het Brabantse Goirle en het Belgische Poppel. De route gaat dan via de grens van Nederland en België naar het Limburgse Vaals. Vanaf daar volgt Dolph de Duitse grens om zo naar het noorden van Nederland te lopen, naar de kust van Groningen.

Journaliste Frieda Pruim loopt op 14 augustus een dag mee met Rolph Cantrijn. Haar reportage verschijnt in het herfstnummer van het tijdschrift Genoeg, dat rond 21 september uitkomt.

 

Foto: grenspaal op het Grenslandpad van Sluis naar Aardenburg (Henrie van Zoggel)

Steun ons