LAW Cleanup Challenge

25 augustus 2018

LAW Cleanup ChallengeOp zaterdag 15 september organiseert Luc Schepers, vrijwilliger bij Wandelnet, de 'LAW Cleanup Challenge'. Wandelaars worden die dag opgeroepen om het zwerfvuil langs hun wandelroute op te pakken en mee te nemen.

Blikjes, plastic en flesjes

Zaterdag 15 september 2018 vindt de grootste wereldwijde opruimactie ooit plaats: World Cleanup Day. Miljoenen vrijwilligers in 150 landen nemen deel aan de actie. Vrijwilliger Luc Schepers haakt bij de actie aan met een speciale LAW Cleanup Challenge. Luc: “Wij liepen onlangs een stukje van het Groot-Frieslandpad en verzamelden op slechts een paar kilometer al een aardige hoeveelheid blikjes, flesjes en plastic. Als we dat allemaal eens zouden doen, dacht ik toen.” Zijn actie is inmiddels met veel enthousiasme ontvangen.

Samen of alleen

Iedereen kan meedoen: alleen, met het gezin of een gezellig team wandelvrienden. Elke opgeruimde meter wandelroute telt mee. Luc: “Deelnemers kiezen zelf een LAW of een etappe en dit via het opgaveformulier melden. Deelnemers zijn niet verplicht aan te melden, maar dan loop je het risico dat er ergens dubbel wordt gelopen. En met de registratie kunnen we achteraf ook zien hoeveel km we hebben opgeruimd.”

Meedoen

Heb je zin om mee te doen? Meld je snel aan bij Luc via Law-cleanup-challenge. Meer informatie vind je ook op Facebook LAW Cleanup Challenge en via twitter @CleaunupLaw. Wil je mee twitteren? Gebruik dan #LAWcleanupChallenge.

Steun ons