Lekker slapen op een speciale plek

Eigenaar Stan Peeters heeft de sticker met het logo van Wandelaars Welkom nog niet zo lang geleden op het raam geplakt van Bed and Breakfast Hotel de Vlinder in Nijmegen. Wie te voet komt en onderdak voor de nacht zoekt, is hier dan ook van harte welkom.

B&B Hotel De VlinderHoe zijn jullie betrokken geraakt bij Wandelaars Welkom?

Eerlijk gezegd was het een gast die ons op de mogelijkheden van Wandelaars Welkom attent maakte. We hebben wandelaars erg graag als gast en we zochten naar mogelijkheden om juist die groep beter te bereiken. Wandelaars Welkom past daar erg goed bij, we doen er dan ook graag aan mee. We gebruiken het logo in onze folders, in onze nieuwsbrief en in onze advertenties.

Wat kunnen wandelaars bij jullie verwachten?

Onze gastheren en gastvrouwen zorgen altijd voor een hartelijke ontvangst. Wij bieden onze gasten vooral een warme, huiselijke sfeer. De mensen genieten van de gezellige, gezamenlijke woonkamer. Je kunt er heerlijk bijkomen van een dag buiten zijn, gasten kunnen er zelf koffie en thee zetten en er is een keuken waar je zelf kunt koken. Tegelijkertijd zitten we ook erg centraal in Nijmegen, op loopafstand van het station. Gezellig ’s avonds even de stad in voor een hapje eten is prima te doen en natuurlijk erg leuk. Je hoeft er geen extra kilometers voor te lopen. De kamers zelf zijn eenvoudig; ze zijn netjes en schoon.

Het Grote Rivierenpad en het Streekpad Nijmegen gaan beide door de stad. Jullie liggen op korte afstand van de routes. Heel prettig voor iedereen die zo’n pad loopt. Ontvangen jullie veel wandelaars?

Wandelaars komen vooral in de weekenden. Door de week zien we ze minder, dan hebben we veel gasten die bij de universiteit moeten zijn. Hoeveel van onze gasten een route lopen weten we niet, we proberen vaak wel even te vragen naar wat de mensen gaan doen en hoe ze ons gevonden hebben. Er zijn veel verschillende wandelmogelijkheden hier in de buurt. We geven mensen graag wandeltips, bijvoorbeeld naar de Ooijpolder of naar de Mookerheide. We hopen dat veel wandelaars ons nu via Wandelnet gemakkelijker zullen vinden.

Wat maakt de Vlinder nog meer speciaal?

De Vlinder is een arbeidsproject dat mensen de kans geeft vaardigheden op te doen en zich verder te ontwikkelen. De deelnemers zorgen voor het ontbijt, maken de kamers schoon en zorgen voor een gezellige sfeer. De Vlinder heeft dan ook geen winstoogmerk. Onze ervaring is dat juist wandelaars heel goed bij het speciale karakter van de Vlinder passen, er zijn zelfs gasten die het een reden vinden om juist daarom bij ons overnachten. Door hier te overnachten helpen ze ook een ander weer een beetje op pad. En dat vinden veel mensen een fijn idee!

Bed & Breakfast Hotel de Vlinder
Staringstraat 9a, Nijmegen
Tel.: 024-8459090
Kijk voor meer informatie op www.bbhoteldevlinder.nl

B&B Hotel De Vlinder

Steun ons