Lentewandeltip - Berg en Bosroute

Apeldoorn te VoetDe lentewandeltip is een wandeling met een koninklijk tintje. En als je geluk hebt, kom je ook nog oog in oog te staan met wild.

De Berg en Bosroute brengt je van station Apeldoorn aan de westkant de stad uit, de bossen in. Van ’de koninklijke Kus’ gaat de route door het Amalia-park, naar landgoed Berg en Bosch. Dit landgoed grenst aan de Kroondomeinen, een koninklijk jachtgebied. Via het dorp Hoog Soeren dat is omsloten door de bossen van de Koninklijke Houtvesterij Het Loo, kom je bij het eindpunt. Met af en toe een klimmetje onderweg zoals bij het Hapsdorp, een nagebouwde nederzetting waar kinderen leven zoals in de IJzertijd…zonder mobieltje :-).

Heb je de smaak te pakken en wil je nog een route wandelen? Combineer deze route dan met Het Looroute, nog een 'koninklijke' wandeling. De wandeling eindigt namelijk bij Paleis het Loo. Het hoofdgebouw en de zijvleugels zijn tot medio 2021 gesloten vanwege een renovatie, maar de stallen en de tuinen zijn gewoon open en kun je op eigen gelegenheid bezoeken. Voor leuke achtergrondverhalen en interessante weetjes is een rondleiding een aanrader. 

Praktische informatie Berg en Bosroute

Traject: Station Apeldoorn - Bushalte Echoput (Hoog Soeren)
Lengte: 12 km
Markering: donkerblauwe pijl

Download de kaart en routebeschrijving

Praktische informatie Het Looroute

Traject: Station Apeldoorn – Bushalte Paleis Het Loo Gedenknaald (Jachtlaan/Amersfoortseweg)
Lengte: 3 km
Markering: oranje pijl

Download de kaart en routebeschrijving

NB: De kaarten en routeschrijvingen staan onderaan de pagina's, rechts in het groene blok.

Apeldoorn te Voet

De Berg en Bos-route en Het Looroute zijn twee van de in totaal tien wandelroutes van 'Apeldoorn te Voet'. Deze routes laten je al wandelend kennis maken met de bruisende binnenstad en de uitgestrekte natuurgebieden daaromheen. Zo kun je dichtbij huis wandelen en kennismaken met de Apeldoornse natuur en cultuur. Samen vormen de wandelroutes een goed bewegwijzerd netwerk met een totale lengte van rond de 100 kilometer. De routes zijn 4 tot 20 kilometer lang. 

Bestel

Apeldoorn te Voet

Steun ons