Lentewandeltip - Voorjaar langs de Linge

Hoge wolkenluchten, eenzame dijkhuizen, karakteristieke dorpjes en na vrijwel elke bocht een ander uitzicht. Het kleinschalige landschap langs de Linge maakt een bijzonder deel uit van het rivierengebied. De mooiste tijd van het jaar is het voorjaar, wanneer de boomgaarden langs de rivier uitbundig in bloei staan. Ga op stap en vier de lente!

LentewandeltipVanaf station Leerdam volgt u het traject van het Grote Rivierenpad (wit-rode markering). Na het stadje Asperen passeert u Fort Asperen dat ligt op de grens van Zuid-Holland en Gelderland. Met de Linge meandert u naar Acquoy met haar karakteristieke stompe, laatgotische kerktoren, ook wel de Betuwse toren van Pisa genoemd. Na Acqoy vervolgt u nog even de Linge(dijk) om vervolgens voor Huize Acquoy het traject van het Waterliniepad (geel-rode markering) op te pakken.

Aangekomen bij het spoor ziet u midden in het water een oud ‘wiel’, de restanten van Fort Diefdijk uit 1847. Daarna passeert u het poldergemaal bij de Linge; De Nieuwe Horn. In Leerdam aangekomen wandelt u langs de kerk en de watertoren richting station Leerdam. Maar op een heerlijke lentedag kunt u natuurlijk ook eerst nog een terrasje pakken in de gezellige binnenstad van glasstad Leerdam.

 

Tip 1: Kijk op www.bloesem.info voor de actuele bloesemstand in de Betuwe.
Tip 2: Breng een bezoek aan het Nationaal Glasmuseum en ontvang € 2,- korting (zie hiernaast).

Steun ons