Lentewandeltip - Wandelen rond het geografisch hart van Nederland

Lentewandeltip_WandelnetIn het geografische hart van Nederland, rondom de Lunterse Goudsberg, ligt een bijzonder gebied. Een wandeling door dit gebied is een wandeling door de tijd. Met het nieuwe wandelnetwerk 'Middelpunt van Nederland' kun je zelf op ontdekkingsreis.

In het Goudsberggebied zijn vele restanten uit het verleden aanwezig. Om te beginnen de Goudsberg zelf, een stuwwal uit de ijstijd, de Celtic fields in de buurt van het Wekeromse Zand, de zandverstuiving uit de middeleeuwen, de Lunterse Eng, de Hessenweg, de Wildwal, het Buurtbosch met de Koepel daar middenin, de grote Zandgroeve en ga zo maar door. Je moet er alleen wel oog voor hebben en je daarbij realiseren hoe bijzonder en waardevol die nog aanwezige restanten uit het verleden zijn. Het zijn echte bezienswaardigheden.

Met het nieuwe wandelnetwerk 'Middelpunt van Nederland' kun je een route kiezen die langs al deze bezienswaardigheden gaat. Leuk is dat bij de bezienswaardigheden zogenaamde 'kijkers' staan die informatie geven over de plek waar je staat. Een visuele reis door de tijd!

De ideale route bepaal je zelf

Het Wandelnetwerk Middelpunt van Nederland is opgebouwd uit knooppunten en keuzepunten met een eigen kleur. Hiermee stippel je eenvoudig je eigen route uit. Of u nu een ommetje of een meerdaagse tocht wilt maken, het kan allemaal. Het Wandelnetwerk Middelpunt van Nederland is ook opgenomen in de landelijke knooppuntenplanner van Wandelnet. Hier kun je het netwerk bekijken en uitproberen. Ga je op pad met je smartphone? Download dan de app 'Wandelen123' in de Google Play Store of App Store.

Praktische informatie

Route: wandelnetwerk Middelpunt van Nederland
Traject: 9 geselecteerde thema(kleuren)routes
Aantal kilometer: 100
Startpunt: station Lunteren of museum Oud-Lunteren
Markering: zie afbeelding hieronder
Openbaar vervoer: trein naar station Lunteren via Valleilijn Connexxion

Download de folder

Wandelnetwerk_Middelpunt_van_Nederland

Steun ons